Portret de cineast
TATIANA APAHIDEAN


Nu stiu de ce dar intotdeauna am privit familia animatiei romanesti ca pe ceva exotic, toti, dar absolut toti traind parca intr-o lume feerica, unde casele erau desenate pe zeci de cartoane, unde o imbratisare era si ea multiplicata si filmata fotograma cu fotograma... cata rabdare pentru un sentiment! Tocmai de aceea am privit-o pe Tatiana Apahideanu, creator de film de animatie de reputatie internationala ca pe o fiinta inconjurata doar de margele de sticla si povestind prin tuse si culori basme nemuritoare! Ea face parte dintre acei creatori iesiti din "mantaua" lui Gopo, eternul copil care-si imagina ca vom sadi flori pe toate planetele cunoscute sau doar inchipuite. Tatiana are si ea suflet de copil. Și privindu-i astazi filmele descoperim ca ea nu a sadit flori pe planete imaginare ci a sadit, cu truda, cu tenacitate si cu credinta sentimente. Ele se strecoara printre fluturi si flori, printre zane bune, prin paduri miraculoase si daca le adunam le transformam simplu in margele de sticla (asta ca sa amintesc de un
film al Tatianei Apahideanu deja istorie si deja celebru!).

LAURENȚIU DAMIAN

detalii >>

ADDICTIVE TV
Spectacol eveniment


“Un spectacol live care te lasă fără răsuflare” - THE TIMES

“Cei mai de succes artişti audiovizuali din lume” - TIME OUT

“Responsible for mind-bending live entertainment.” - THE TIMES

“The World's most popular audiovisual artists.” - TIME OUT

detalii >>

Workshop
SI-2K MINI


Slumdog Millionaire” - castigatorul Oscarului de anul acesta (inclusiv pentru regie si imagine) a mai realizat o premiera: este primul laureat al Academiei Americane care a fost filmat cu o camera digitala.
***

Unde se indreapta productia de film odata cu tehnologia digitala? Este mai simplu sau mai complicat decat in cazul peliculei? Este mai scump sau mai ieftin? Va mai fi cinematografia o profesie de casta?

detalii >>


    mai mult >>