Comunicat de presă 2

 

UNIUNEA PRODUCĂTORILOR DE FILM ȘI AUDIOVIZUAL DIN ROMÂNIA

și

UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

 

 

Au deosebita plăcere de a vă invita să participați  la cea de  a 7-a ediţie a FESTIVALULUI INDIE AL PRODUCĂTORILOR DE FILM INDEPENDENŢI  IPIFF, care va avea loc între 17  şi 19 decembrie  2012, la cinema Studio.

Dedicat producătorilor de film independenți, festivalul va premia  COMPANIILE DE PRODUCȚIE DE FILM care s-au remarcat prin realizările lor în anul cinematografic 2011-2012.

Gala Premiilor IPIFF7 nu va fi rezultatul unei competiții a producțiilor cinematografice, ea se dorește a fi rezultantă a fenomenului cinematografic românesc – o imagine a lui. O imagine pe care o pot da numai companiile de producție de film prin realizările lor, prin programul lor de manegeriat cultural – artistic, prin viziunea lor asupra prezentului și viitorului filmului românesc.

În cele trei zile ale festivalului veți putea viziona între 13:30 și 18:30 o selecție din cele mai bune scurt metraje și filme documentare de lung metraj realizate în 2012.

Prima seară a Festivalului va fi dedicată celui care a fost timp de 20 de ani președintele Uniunii Cineaștilor din Romania- academicianului și cineastului Mihnea Gheorghiu. Proiecție cu filmul „ PĂDUREA PIERDUTĂ” Regia - Andrei Blaier,   Scenariul - Mihnea Gheorghiu.

          A doua seară a Festivalului va fi dedicată unui clasic al filmului românesc –   Andrei Blaier. Fragmente  din ultima apariție într-o emisiune TVR ... Laurențiu Damian, Andrei Blaier și Dinu Tănase despre „Ilustrate cu flori de câmp” și nu numai ..  Proiecție cu filmul „ PRIN CENUȘA IMPERIULUI”.                                     

          În cadrul GALEI DECERNĂRII PREMIILOR UNIUNII PRODUCĂTORILOR DE FILM ȘI AUDIOVIZUAL DIN ROMANIA, vor fi înmânate  diplome de excelență și premii în bani seniorilor octogenari ai filmului românesc.

„PRODUCĂTORII INDEPENDENȚI SI UNIUNEA CINEASTRILOR DIN ROMÂNIA ONOREAZĂ SENIORII FILMULUI ROMÂNESC”
        

Ultima seară se va încheia cu un Concert de colinde susținut de Corul de copii și tineret SYMBOL condus de prof. Jean Lupu.

Cu speranța că prezenţa Dumneavoastră va fi mai mai mult decât onorantă,  vă așteptăm să ne bucurăm împreună de succesele filmului românesc.

 

 

 

DINU TĂNASE

Președinte UPFAR/ Producător IPIFF7

www.ipiff.ro