Premiile IPIFF6 - 2011

Sâmbătă  17 decembrie 2011, UPFAR - PSPCT, în parteneriat cu Uniunea Cineaștilor din România, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei,  a decernat premiile pentru cele mai bune producții ale anului 2011, în cadrul Galei de decernare a premiilor Festivalului Internațional al Producătorilor de Film Independenți.

Festivitatea a avut loc la Cinema Studio unde seniorii filmului românesc au fost onorați și sărbătoriți de către producătorii independenți ai noii generații din cinematografia română.

Premiile acordate în cadrul Galei IPIFF 2011 au fost:

În cadrul Competiției școlilor de film:
Premiul pentru cel mai bun film de scurt metraj studențesc a fost acordat Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematpgraficâ I.L.Caragiale (UNATC) pentru filmul "Wedding Duet" regia: Goran Mihailo.

În cadrul Competiției Filmelor de scurt metraj:
Premiul pentru cel mai bun film de scurt metraj a fost acordat studioului de productie STRADAFILM și FILMALLEE (producători: David Lindner Leporda, Daniel Schmidt, Cătălin Mitulescu) pentru filmul "Apele tac" în regia Ancăi Miruna Lăzărescu.

În cadrul Competiției filmului documentar:
Premiul pentru cel mai bun film documentar a fost acordat (ex-aequo) caselor de producție: HBO România și Alexander Nanau Production pentru filmul "Lumea văzută de Ion B." și casei de producție Aparte Film (producători: Anca Damian și Arkadiusz Wojnarowski) pentru filmul "Crulic - Drumul spre dincolo".

În cadrul Competiției filmelor de lung metraj de ficțiune:

Marele premiu, pentru cel mai bun film de lung ,etraj de ficțiune, produs (și care a avut premiera) în anul 2011, a fost acordat studioului de productie Mandragora, dnei producător Anca Puiu pentru filmul "Aurora".

 

În afara competiției, au fost acordate următoarele premii și distincții:

PREMIUL DE EXCELENȚĂ - UNIUNIUNII CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

PREMIUL DE EXCELENȚĂ - ACAD. MIHNEA GHEORGHIU - Președinte

PREMIUL DE EXCELENȚĂ - Prof. CONSTANTIN PIVNICERU - Vicepreședinte

DIPLOME DE EXCELENȚĂ acordate SENIORILOR OCTOGENARI AI FILMULUI ROMÂNESC.