Training Vision Picture U.K.

warning: Parameter 2 to ad_flash_adapi() expected to be a reference, value given in /home/ipiff/public_html/2010/includes/module.inc on line 483.

Training Vision Picture U.K. - "Producătorul Executiv"

DEFINIŢIE - PRODUCĂTORUL EXECUTIV

(Persoană cu funcţie de răspundere privind producţia)

Rolul tradiţional al producătorului executiv este de a superviza munca producătorului în numele studioului, finanţatorilor sau distribuitorilor şi de a se asigura că filmul este finalizat la timp, în limita bugetului, la standardele artistice şi tehnice asupra cărora s-a căzut de acord. Termenul de producător executiv se aplică adesea producătorului care a reuşit să aducă un procent semnificativ din finanţarea filmului sau care a obţinut drepturile necesare pentru proiectul respectiv. În mod obişnuit, Producătorii Executivi nu sunt implicaţi în aspectele tehnice ale procesului de realizare a filmului, dar au jucat un rol crucial financiar sau creativ asigurând  intrarea în producţie a proiectului


Responsabilităţi

Este posibil ca un film să aibă mai mulţi Producători Executivi şi este greu de definit exact responsabilităţile lor. Cu toate acestea, de obicei, se încadrează într-una sau mai multe dintre categoriile următoare:

· Dezvoltare -  Producătorul Executiv obţine drepturile poveştii şi dezvoltă scenariul, dar apoi predă ştafeta Producătorului principal şi nu se mai implică direct în partea de producţie fizică a filmului.

· Promovare - Producătorul Executiv autorizează şi supervizează promovarea filmului.

· Finanţare - Producătorul Executiv obţine o proporţie semnificativă din fondurile necesare finanţării filmului, susţine filmul prin pre-vânzarea lui sau ajută la încheierea contractelor de distribuţie. Pentru filmele mici independente, unui Producător, Regizor sau actor binecunoscuţi li se poate acorda această recunoaştere pentru că prin asocierea lor cu acel proiect au ajutat la contactarea finanţatorilor şi distribuitorilor filmului.

· Producţie - Producătorul Executiv joacă rolul de mentor al Producătorului şi supervizează producţia din partea finanţatorilor. Acest tip de Producător Executiv este aproape întotdeauna implicat în schemele de producţie pentru filmele de scurt metraj unde în mod obişnuit aceştia coordonează producţia filmului de la faza iniţială de finanţare şi până la faza finală de distribuţie.


Aptitudini

Producătorii Executivi trebuie să fie negociatori desăvârşiţi. Au nevoie de un simţ al afacerilor acut şi de cunoştinţe în toate domeniile producţiei de film, finanţare şi distribuţie. De obicei, sunt foarte bine conectaţi atât în interiorul industriei cât şi cu investitori şi grupuri de investiţii. Trebuie să simtă exact pulsul pieţei de film şi curentele de dezvoltare din producţie precum şi gusturile publicului. Când promovează un proiect, trebuie să înţeleagă deplin ce pachete le vor aduce mai mulţi bani decât sumele investite.

Calificări/Experienţă

Producătorii Executivi pot fi Producători cu experienţă şi renume, care sunt capabili să consolideze un pachet de producţie şi să obţină banii pentru proiect. De asemenea, pot avea o experienţă mai specializată cum ar fi ca Distribuitor, Agent de vânzări sau finanţator şi să posede aptitudinile specifice sau contactele necesare care le conferă un rol hotărâtor pentru succesul filmului.

parteneri