Comunicat de presa - 28 iunie 2010

warning: Parameter 2 to ad_flash_adapi() expected to be a reference, value given in /home/ipiff/public_html/2010/includes/module.inc on line 483.

Deschiderea IPIFF5 !

Bucureşti 28 Iunie 2010


Miercuri, 30 iunie, la Teatrul Naţional Constanţa va avea loc gala de deschidere a celei de-a cincea ediţii a Festivalului Internaţional al Producătorilor de Film Independenţi – IPIFF5.

Începând cu ora 19.00, vă invităm la spectacolul de gală “...Before «The end» After...”, în regia şi coregrafia lui Tunde Baczό. Reprezentaţia este realizată de studenţi masteranzi ai UNATC şi este un omagiu adus celei de-a şaptea arte, îmbinând coregrafie, film şi muzică.

La ora 20.15 va avea loc deschiderea oficială în prezenţa organizatorilor şi partenerilor IPIFF5.

În ultima parte a galei va fi proiectat, în premieră oficială, filmul Mănuşi Roşii, produs şi regizat de Radu Gabrea. Din distribuţie fac parte Alexandru Mihăescu, Marcel Iureş şi Andi Vasluianu.
Liceenii din toată ţara mai au timp până la ora 12.00 în ziua deschiderii festivalului - 30 iunie 2010 - să se înscrie la concursul “A Drop of Sea”. Elevii pot participa cu scurt metraje de un minut prin care să vorbească altor elevi despre probleme lor.

Cele mai recente informaţii despre IPIFF5: programul festivalului, locaţiile de desfăşurare şi unele informaţii despre evenimentele surpriză pregătite pentru ediţia a cincea a festivalului le găsiţi anexate în mapa de presă.

Ediţia a cincea a IPIFF are loc între 30 iunie - 4 iulie 2010 la Constanţa şi Mamaia.

Timp de cinci zile profesionişti, stundenţi şi cinefili se vor bucura de filme, premii, un concurs – ofertă de coproducţie de film de lung metraj digital, în valoare de 100.000 Euro în servicii, workshopuri şi evenimente speciale.

Organizatorul festivalului este Uniunea Producătorilor de Film şi Audiovizual din România – Patronatul Societăţilor Producătoare din Cinematografie şi Televiziune – UPFAR/PSPCT în parteneriat cu Consiliul Judeţean Constanţa şi Fundaţia Fantasio, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei.

IPIFF5 este un eveniment internaţional anual care are ca obiectiv principal promovarea filmului românesc, a identităţii şi personalităţii producătorului de film, singurul din România care prezintă publicului întreaga producţie naţională de filme ieşite în premieră în perioada iulie 2009 – iulie 2010,
 

Iulia Ioana Huiduc
Producător Executiv IPIFF5
0742064924
ioana@ipiff.ro
www.ipiff.ro

parteneri