Despre locatii

warning: Parameter 2 to ad_flash_adapi() expected to be a reference, value given in /home/ipiff/public_html/2010/includes/module.inc on line 483.

Masina: drumul european E87

Tren: navigati www.mersultrenurilor.ro  pentru toate tipurile de curse

Autobuz: in functie de zona din care veniti, accesati www.autogari.ro pentru a gasi cea mai buna varianta

Avion: in functie de tipul de cursa, interna sau externa, puteti alege Aeroportul Mihail Kogalniceanu Constanta sau aeropoartele din Bucuresti, Aeroportul Aurel Vlaicu sau Aeroportul Henri Coanda 

Doua dintre locatiile festivalului sunt:

Cinema Arenele Tomis

Bd. Ferdinand, nr.9, Constanta

Cityplex Tomis Mall

Strada Stefan cel Mare nr. 36-40, Constanta

 

Atat Mamaia cat si Constanta sunt pline de istorie si atractii, asa ca o pauza de film poate fi usor umpluta cu activitati incitante.

 

Mamaia este o statiune turistica de vara pe malul vestic al Marii Negre. Este situata in nordul orasului Constanta, Romania. Mamaia nu este o localitate de sine statatoare ci un cartier al Constantei cu foarte putini locuitori permanenti (sub 50), fiind insa suprapopulata pe parcursul verii. Constructia unor ansambluri rezidentiale, care se desfasoara in prezent pe malul lacului Siutghiol, va schimba probabil aceasta stare de fapt.

Mamaia este o fasie de pamant intre Marea Neagra si lacul Siutghiol cu o lungime de 8 km, insa o latime de doar 300 m. Plaja foarte lunga, cu o latime de pana la 250 m este acoperita cu un nisip foarte fin. De-a lungul acesteia se afla mai multe magazine, restaurante, terase, cluburi si discoteci.

Primele constructii din amplasamentul actual al Mamaiei s-au construit in 1906 si constau din cabine de lemn reunite sub doua Pavilioane, terminate cu cate un foisor si o punte care inainta in mare. Inaugurarea a avut loc pe 22 august 1906, constructiile fiind amenajate dupa planurile arhitectului  peisagist E. Recont, in urma extinderii portului catre plajele existente in Constanta si a mutarii "bailor de mare" intr-o alta locatie, respectiv actuala Mamaia. Pentru a inlesni accesul turistilor catre Mamaia (sau ceea ce acum inseamna zona Cazinoului din Mamaia), intre gara Constanta  si statiune se monteaza o linie de cale ferata pe traseul pe care astazi se afla Bulevardul Mamaia. Aceste constructii au reprezentat centrul activitatilor turistice pana la disparitia lor intr-un incendiu in 1920. Imediat dupa incheierea Primului Razboi Mondial, statiunea se dezvolta si incepe amenajarea ei, odata cu construirea rezidentei de vara a familiei regale, in actualul Club Castel. In anul 1925 se construieste Cazinoul iar in anul 1934 apare primul hotel, de fapt o vila. Primul hotel in adevaratul sens, a fost Rex (1936), iar abia in 1957  apare si Bucuresti  (actual IAKI), care si astazi reprezinta unul dintre hotelurile mai rasarite ale Mamaiei. In era comunista, la Mamaia s-au realizat o serie de constructii fara un plan de urbanizare, pentru a putea fi suportat avalul de turisti atrasi de nisipul fin. Dezvoltarea statiunii a fost in doua etape : intre 1959 - 1965 s-a dezvoltat partea sudica, incepand cu hotelul Parc, iar partea nordica a fost ridicata in mare parte in timpul lui Ceausescu, adica intre 1982 - 1985.

 

Constanta este un municipiu aflat pe coasta Marii Negre, in partea de sud-est a Romaniei, in regiunea istorica Dobrogea, resedinta a judetului cu acelasi nume si cel mai mare oras al regiunii de dezvoltare Sud-Est. Constanta este alaturi de Cluj Napoca orasul cu cel mai ridicat standard de viata din Romania.Conform recensamantului din anul 2002, Constanta avea 310.471 locuitori. In jurul municipiului exista o arie metropolitana importanta care face din Constanta a doua zona metropolitana a tarii dupa Bucuresti. Avand o suprafata ce reprezinta 70% din teritoriul judetului Constanta, de 2121,39 km² si 446.595 de locuitori,  Zona metropolitana Constanta reuneste in afara orasului alte 13 localitati: Agigea, Corbu, Cumpana, Eforie, Lumina, Mihail Kogalniceanu, Murfatlar, Navodari, Ovidiu, Poarta Alba, Techirghiol, Tuzla si Valu lui Traian.

Constanta este cel mai vechi oras de pe teritoriul Romaniei. Prima atestare documentara dateaza din 657 i.Hr. cand pe locul actualei peninsule (si chiar sub apele de azi, in dreptul Cazinoului) s-a format o colonie greaca numita Tomis. Localitatea a fost cucerita de romani in 71 i.Hr. si redenumita Constantiana dupa sora imparatului Constantin cel Mare. In cursul secolului XIII Marea cea mare (cum era denumita atunci Marea Neagra) a fost dominata de negustorii italieni din Genova care au ajutat la dezvoltarea orasului. Ulterior, Constanta a declinat sub conducerea otomana, devenind un simplu sat locuit de pescari greci si de crescatori de cai si oi, tatari. Localitatea a redevenit un oras dupa construirea caii ferate Cernavoda-Constanta si a portului, in 1865, pentru exportul granelor romanesti. Dupa Razboiul Ruso-Turc (1877-1878), cand Dobrogea a devenit o parte a Regatului Romaniei, Constanta, principal port al statului, a crescut continuu, detinand acest rol pana astazi.

Portul Constanta acopera o suprafata de 39,26 km, are o lungime de aproape 30 km, este cel mai mare port din bazinul Marii Negre si se afla pe locul 4 in Europa.

 

Sursa: Wikipedia

parteneri