"Caravana Cinematografică" - Au venit cu filmul!

warning: Parameter 2 to ad_flash_adapi() expected to be a reference, value given in /home/ipiff/public_html/2010/includes/module.inc on line 483.

Titus Muntean, regizor ardelean, a realizat un film excepțional, într-un decor tipic românesc, care va reuși să aducă pe fețele oricui cel puțin un zâmbet. Poantele subtile, contrastul lumilor din care provin personajele, situația, toate fac parte din una dintre cele mai bune comedii negre din România din ultimii ani.

Filmul se deschide cu un cadru care reflectă simplitatea lumii în care va pătrunde Tavi, cu a sa caravană cinematografică. Ploaia și bariera reprezentată de râul care separă satul de civilizație, toate par a fi împotriva sosirii acestei piedici în calea vieții simple pe care o duc locuitorii. De asemenea ploaia torențială care "udă" trei sferturi din film, poate fi asemănată și cu starea de spirit a lui Tavi - dedicat și tensionat, gata întotdeauna să își ducă la capăt misiunea, indiferent de situație.

Unul dintre aspectele fascinante ale acestui film este subtilitatea care da acea notă veridică poveștii - spre exemplu, acele însemne aparținând lumii comuniste, acele sloganuri care mențineau vie în mintea sătenilor datoria lor față de țară.

Ca scenariu, filmul abundă de replici care încurajează actorii să-și pună în valoare talentul. Personajele, chiar dacă sunt puține, sunt minunat conturate, și astfel avem parte de o varietate foarte mare de personalități cu ticuri, obiceiuri, perspective atât de diferite.

"Caravana Cinematografică" aduce cu ea un film care își trezește la realitate spectatorii prin umor negru, iar la sfârșit, când se pregătește să plece, va da un ultim gând la care cel ce a văzut filmul va reflecta multa vreme - acela ca totuși, asemenea povești se întâmplă și în afara sălii de cinema.

Bianca Pană

 

 


 

parteneri