Despre Alte Mame

warning: Parameter 2 to ad_flash_adapi() expected to be a reference, value given in /home/ipiff/public_html/2010/includes/module.inc on line 483.
  • Produs de

                  Mihai Ionescu / GEF Art Film

  • Durata

    83 minute

  • Premiera in Romania

    la IPIFF5 pe data de 03.07.2010

Sinopsis Despre Alte Mame

“Despre alte mame” are la baza povestea reala traita de regizorul Krzysztof Kieslowski in anul 1981, in timpul filmarilor pentru documentarul „Gara”, cand o parte din materialul filmat era sa fie folosit ca dovada intr-un proces. Asa cum a declarat Kieslowski ulterior, acest incident a fost unul dintre motivele pentru care regizorul a renuntat la filmele documentare, realizand totodata ca filmele de fictiune ofera mai multa libertate artistica, dar si puterea de a prezenta viata de zi cu zi ad litteram.

Inspirat din aceast eveniment, in filmul „Despre alte mame” cinci tineri merg intr-o „Gara” cu scopul de a filma un documentar despre „Oameni care asteapta”. Hotarati sa termine ce aveau de facut intr-o singura zi, raman pana se lasa noaptea. Pe masura ce timpul trece, fiecare personaj este influentat in mod diferit de intamplarile din jurul lui si de oboseala acumulata.

Pe parcursul derulari filmului descoperim intamplari povestite de personaje in care atitudinea mamelor a marcat intr-un mod diferit viata personala a fiecaruia, acestea fiind  perfect valabile in viata reala, un prilej de meditatie dintre parinti si copii si nu numai, punand spectatorul in situatia de a descoperi intamplari chiar daca nu traite de ei, macar auzite de la cei din jurul lor. „Gara” capata dimensiunea unei rascruci, loc de trecere in care se vine si se pleaca, unde se asteapta ceva sau pe cineva, luand fiinta stari ca: asteptare, singuratate...

Vom intalni ca si laitmotiv replici precum: Arrival of a Train at a Station-(Lumiere)1895 si “despre oameni care asteapta”-(Kieslowski).                                                                        

Filmul este alcatuit din 10 (zece) secvente, ultima dezvaluind un eveniment tragic care marcheaza intamplarea din 1981,  pentru documentarul „Gara” insa cu un alt deznodamant.

Pelicula îşi propune să arate legatura dintre realitatea filmată de cineast si iluzia controlului asupra ei.

 

Caseta tehnică

AKA

Different mothers

Tip Ecran

normal

Ţara

Romania

 

 

Unele informatii si materiale de pe Cinemagia.

parteneri