Afis IPIFF 2008

Presa

PERSPECTIVE AMERICANE 50 - KENNETH TURAN - image

PERSPECTIVE AMERICANE 50 - KENNETH TURAN

Kenneth Turan, unul dintre cei mai influenţi critici americani, este cronicar de film la cotidianul Los Angeles Times şi la radioul public naţional NPR.

Radu Tudor: Vorbim, în esenţă astăzi depre un cvartet de filme, începând cu "Moartea Domnului Lăzărescu" de Cristi Puiu, continuând cu pelicula lui Corneliu Porumboiu "A Fost sau n-a Fost" şi sfârşind cu cele două filme premiate la ultima ediţie a festivalului de la Cannes, "California Dreamin' (nesfârşit)" a regretatului Cristian Nemescu şi bineînţeles "4 Luni, 3 saptamini si 2 zile" datorat regizorului Cristian Mungiu. Ce au în comun aceste filme, ce vede în ele un critic american?

 
Conferinţa de presă de la ora 12 -- Cocoşul decapitat - image

Conferinţa de presă de la ora 12 -- Cocoşul decapitat

Într-o atmosferă destinsă regizorul Radu Gabrea şi producătorul Laszlo Kantor au purtat la Aquarium un dialog cu reprezentanţii presei. S-a discutat despre starea generală a cinematografiei (fie ea americană, europeană sau românească), dar şi despre detalii legate de filmul regizat de Radu Gabrea, prezentat miercuri seara la Teatrul de Vară.

 
IPIFF 2007 şi surprize la Gala de Deschidere - image

IPIFF 2007 şi surprize la Gala de Deschidere

Aseară la Teatrul de vară din Mamaia a avut loc deschiderea celei de-a doua ediţii a Festivalului Internaţional al Producătorilot de Film Independenţi – IPIFF 2007.

Gazda serii a fost ca şi anul trecut, actriţa Maia Morgenstern, care a strâns aplauze din partea publicului din momentul în care a intrat pe scenă.

 

IPIFF 2007 se pregateste de start!

Dupa succesul inregistrat anul trecut la IPIFF 2006, cea de-a doua editie a Festivalului International al Producatorilor de Film Independenti - IPIFF 2007 se apropie de start. Daca anul trecut Festivalul s-a desfasurat la Constanta in septembrie, organizatorul lui, Consiliul Judetean Constanta si producatorul Uniunea Producatorilor de Film si Audiovizual din Romania - UPFAR, s-au gandit ca incepand cu editia din acest an el sa se „grabeasca” putin si sa vina in intampinarea spectatorilor care se afla in vacanta pe litoral.

 
Emite conţinut