Regulament concurs scenarii

REGULAMENT

 

CONCURS DE SCENARII

               de lung-metraj și scurt-metraj de ficțiune.

Adresat în special producătorilor care au un scenariu sau care dețin drepturile cesionate de autorul scenariului, concursul este de asemenea destinat scenariștilor profesioniști, dar și amatori, și tinerilor regizori care se pregătesc de debutul în lung-metraj – în căutarea unui producător.

      Structura

      Deadline înscriere –31 Octombrie 2019

      TBA - prezentare detaliată comisie/juriu, minim 3 profesioniști)

      Selecție proiecte – 10 scenarii – mijloc noiembrie

Concursul este gândit să încurajeze descoperirea unor scenarii valoroase și UPFAR ARGOA să ajute la valorificarea acestora, transformându-le în filme.

Concursul este destinat si tinerilor regizori, autori, care au o varianta de scenariu de lung metraj/scurt     metraj de fictiune, dar nu au inca un producator sau perspective de a intra in productie.

 

      Workshop-uri pentru autorii scenariilor selectate.

     (4 zile în cadrul festivalului)

Proiectul conține și o componentă practică, menită să-i ajute pe autorii scenariilor selectate sau a producătorilor deținători de drepturi cesionate de autor să înțeleagă contextul mai larg european în care proiectele lor pot fi implicate. De asemenea, concursul își propune să-i susțină pe aceștia să înțeleagă potențialul real al proiectelor lor, precum și traiectoria pe care scenariul lor o poate avea, din stadiul actual până la o premieră internațională la un festival prestigios european.

Workshop Pitch

Un curs intensiv care să-i ajute pe participanți să-si prezinte proiectul cât mai eficient și interesant, cât să stârnească interesul posibililor regizori și producători invitați.

Workshop Scriere

Împreună cu partenerii festivalului (MFI script2film, Torino FilmLab, Midpoint - TBA) concursul va aduce profesioniști internaționali care îi vor ajuta pe autorii proiectelor selectate

să găsească modalități de a îmbunătății proiectele lor, facilitându-le astfel o deschidere mai amplă asupra propriului potențial creativ.

Workshop de prezentare a Industriei Cinematografice Europene

Împreună cu partenerii festivalului, acest workshop își propune să-i inițieze pe scenariștii proiectelor selectate să înțeleagă traseul intonațional pe care un proiect cinematografic îl poate avea, dar și să-i ajute să se simtă protejați din punct de vedere legal: de la procesul de cedare sau cesionare a drepturilor de autor, trecând prin etapele de finanțare europene, până la producție și post-producție, ajungând într-un final și la distribuția internațională posibilă a proiectului inițiat de ei.

Pitch Final

Pentru că acest concurs este menit să creeze o punte între scenariști și cei care pot transforma scenariul în film, proiectul va crea un mediu generos în care scenariștii își pot prezenta proiectele în fața unor regizori și producători naționali.

În afara pitch-ului – cu o durată maximă de 5 minute/ proiect – vor exista și întâlnirione-to-one, în care scenariștii vor putea discuta față în față cu regizorii și producătorii interesați de scenariul lor – 30 min / întâlnire.

Premii Concurs

În cadrul Galei de Închidere IPIFF XIV– în afara decernării premiilor pentru Secțiunea COMPETIȚIE, festivalul va acorda 3 premii  pentru CONCURSUL DE SCENARII.

Premiul I

      5000 euro– la intrarea în producție a filmului.

      (2000 euro pentru scenarist și 3000 euro pentru producție)

      Premiul II

UPFAR ARGOA  va facilita participarea unui proiect care și-a găsit deja echipă (scenarist-regizor-producător) în cadrul unui Market de Film la alegere, depinzând de cât de avansat este proiectul și posibilitățile de a obține finanțare internațională (Rotterdam CineMart - final Ianuarie / Berlinale Film Market - final Februarie / Cannes Marche du Film - mijloc Mai / Karlovy Vary, început Iulie /  Locarno Film Festival - început August / Veneția Film Festival - început Septembrie / CoCo, Cottbus East European Film Market - început Noiembrie) – UPFAR ARGOA plătind taxa de înscriere, transport și fee de participare pentru echipă

Premiul III

UPFAR ARGOA va facilita participarea autorului în cadrul unui workshop de film partener festivalului care crede în posibilitatea dezvoltării proiectului (MFI, MidPoint, Torino Film Lab)

 

Descarca DOSARUL DE CONCURS