MATINEE PENTRU COPII

Sambata 26.08.2017

10:00  TEATRU INTERACTIV PENTRU COPII  ALADDIN ȘI LAMPA FERMECATĂ

 

O poveste amuzantă, personaje colorate, o intrigă captivantă și plină de învățăminte. Vă prezentăm o adaptare a frumoasei povești orientale, în care cei mici vor fi acaparați de minunatele personaje.

Vizirul Jafar, slujitorul Sultanului, un om rău și dornic de preamărire, încearcă de ani buni, prin fel și fel de uneltiri, să pună mâna pe împărăție. Se întrece pe sine în răutăți și chiar apelează la vrăjitorie. Caută duhul care să-l ajute sa obțină puterea absolută, dar i se spune că există un singur om care poate să ia lampa în care e ascuns duhul și acela e fiul unui țăran sărac, pe nume Aladdin.

Sultanul nu observă uneltirile lui, fiind prea ocupat cu căutarea unui viitor soț pentru fiica lui, prințesa Jasmine.  Aceasta, însă, nu vrea să se căsătorească decât cu un băiat pe care să-l iubească, dar până acum niciun prinț nu a reușit să-i atragă atenția. Jafar profită și de această ocazie și îi spune Sultanului că, în cel mai rău caz, o va lua el de soție pe Jasmine. Auzind acestea, Jasmine fuge din palat, deghizată într-o fată simplă. În piață îl întâlnește pe Aladdin, cu ajutorul căruia scapă de urmărirea gărzilor. Între ei se leagă o frumoasă prietenie. Intr-un final, Jasmine e prinsă și dusă la palat, iar Aladdin e închis în temniță. Jafar, deghizat într-un bătrân, îl convinge să meargă în Peștera Miracolelor, de unde să-i aducă Lampa Magică. Alladin acceptă dar, fără să vrea, deschide Lampa și devine astfel stăpânul Duhului care poate împlini dorințe. Desigur că dorința lui e legată deJasmine și îi cere Duhului să îl facă bogat ca un prinț și să-l ducă la palat. Jasmine se îndrăgostește de prinț, însă Jafar își dă seama de farsă și încearcă să îi dejoace planurile. Până la urmă, însă, dragostea dintre Jasmine si Aladdin învinge și cei doi vor trăi fericiți până la adânci bătrâneți,  însă nu vor uita că în viață nu contează rangul sau averea, ci contează să fii un om bun, cu aspirații și gânduri înalte.

O poveste înteleaptă, pe ritmuri vesele, cu personaje vioaie și cântecele ritmate, care vor aduce copiilor multă voie bună!

Spectacolul durează 40’ şi în faţa copiilor se vor perinda actori costumaţi în 6 personaje (Aladdin, Jasmine, Duhul, Jafar, Sultanul, Iago).

       Spectacolul are un decor propriu, realizat dintr-o pânză pictată manual.

Fragmente din spectacol puteţi viziona accesând linkul: www.youtube.com/teatruinteractiv

 

 

11:00   Masini/Cars(SUA 2006, r. John Lasseter, 117 min.)

 

 

Un maşină de curse, Fulger McQueen (voce Florian Ghimpu), trăieşte viaţa în mare viteză, până când este nevoit să se abată din drum, tocmai când se îndrepta spre cea mai importanta cursă a vieţii sale. Exilat în valea Radiator, un orăşel uitat pe vechea Route 66, el îi întâlneşte pe Sally (Corina Dănilă), Mater (Valentin Uritescu), Doc Hudson (Marcel Iureş) şi o diversitate de personaje bizare care îl ajută să descopere că în viaţă există lucruri mai importante decât trofeele şi faima.
Producător: Darla K. Anderson
Regia: John Lasseter
Cu: Florian Ghimpu, Valentin Uritescu, Marcel Iureş (voci).

 

 


 

Duminică 27.08.2017

10:00  TEATRU INTERACTIV PENTRU COPII MICA SIRENĂ

Spectacolul este o adaptare a frumoasei povești a lui H.C. Andersen, în care se împletesc două universuri: universul mărilor și universul țărmurilor. Ariel, frumoasa și inocenta mezină a lui Triton, Regele Mărilor, își dorește să renunțe la viața de prințesă pentru a deveni om și a descoperi lumea de deasupra mărilor, care i se pare misterioasă și mult mai interesantă. Triton încearcă din răsputeri să i se opună, îi pune și un păzitor, un crab simpatic, voiosul și talentatul maestru de ceremonii Sebastian, dar nici acesta nu-i face față sirenei zglobii, care e pusă mereu pe șotii. Ba, mai mult, Ariel reușește chiar să ajungă pe puntea unui vapor eșuat, unde cunoaște un prinț de care se îndrăgostește.Triton află de această întâmplare și îi mai pune un păzitor, pe Ursula, vrăjitoarea mărilor, care, însă, nu are cele mai bune intenții. Ursula se folosește de naivitatea lui Sebastian pentru a o convinge pe Ariel să-i dăruiască vocea, în schimbul căreia îi va da acesteia puterea de a se transforma în om. Ariel, îndrăgostită până peste cap, acceptă schimbul, însă, în scurt timp, e cuprinsă de tristețe, căci prințul, fără vocea ei fermecătoare, nu o mai recunoaște. Mai mult, chiar: prin aceste planuri, Ursula urmărea să se mărite cu prințul. Marele noroc e că, deși naiv la început, Sebastian își dă seama ce a făcut. În plus, prințul e de-o viață ajutat și sfătuit cu întelepciune de bunul său prieten Fabian, bucătarul de la curte, care își dă seama că ceva e în neregulă. Plini de umor, Sebastian și Fabian îi dejoacă planurile Ursulei, iar cei doi prieteni ai lor, Prințul și Ariel, vor rămâne împreună. Iar cele doua universuri, oricât ar părea de ciudat, reușesc să fie asemenea, prin faptul că binele învinge întotdeauna. Lumea fascinantă a mărilor și lumea țărmurilor, cu personajele colorate, pline de viață, vă vor distra și vă vor încânta. Iar micii spectatori nu vor uita că orice lume, orice loc, devine frumos prin puterea noastră, a fiecăruia.

Spectacolul durează 40’ iar actorii vor interpreta 5 personaje (Ariel, Prințul, Sebastian, Ursula, Paulo, Zeul).

Spectacolul are un decor propriu, realizat dintr-o pânză pictată manual.

Fragmente din spectacol puteţi viziona accesând linkul: www.youtube.com/teatruinteractiv.

 

 

 

11:00  Balerina / Ballerina (Franţa 2016, r. Eric Summer, Eric Warin, 89 min.).

 

 

În 1880, Félicie o fată rămasă orfană de mică a îndrăznit întotdeauna să spere că viitorul va fi atât de frumos pe cât şi-l poate ea imagina. Păstrându-şi firea veselă şi optimistă, micuţa orfană şi-a cultivat în continuu pasiunea pentru dans, visând cu ochii deschişi să devină balerină, iar într-o bună zi, cu ajutorul prietenului ei cel mai bun, Victor, Félicie reuşeşte să fugă din orfelinatul în care a crescut, aflat într-o zonă rurală a Angliei, şi să călătorească tocmai până la Paris. Pretinzând că este altcineva, Félicie reuşeşte să fie admisă printre elevele marii săli de operă din oraşul luminii, dar va avea parte de dificultăţi la tot pasul.
Producător: Valérie d'Auteuil, Nicolas Duval Adassovsky
Regia: Eric Summer, Eric Warin
Cu: Dana Rogoz, Dorian Popa, Teo Trandafir (voci).
Gen: Animaţie
Durata: 89 min.

 


 

 

 

Luni  -  28.08.2017.

 

10:00  TEATRU INTERACTIV PENTRU COPII PETER PAN

 

 

O adaptare interesantă, interactivă şi veselă a minunatei poveşti a lui J. M. Barrey, un spectacol în care bucuria de a fi copil, de a te juca şi de a crea, chiar, jocuri, este la ea acasă. Peter Pan şi buna sa prietenă Tinkerbell se vor hârjoni din nou cu neînfricatul Hook, care de ani buni îşi doreşte să devină stapân pe Ţara de Nicăieri. Nu-l puteam lăsa deoparte, desigur, pe simpaticul şi neîndemânaticul Smee, care mereu îl încurcă şi împiedică pe Marele Pirat Hook, spre distracţia teribilă a copiilor.

Peter Pan ştie, de când lumea şi pământul, secretul copilăriei; el şi Tinkerbell au un praf magic, care îl va face nevăzut pentru Hook. Cum spiritual ludic nu se poate spune că-i lipseşte, le organizează lui Hook şi lui Smee, cuajutorul copiilor, fel şi fel de păcăleli. Iar joaca de-a crocodilul şi cântecelul crocodilului vor fi teribil de amuzante pentru cei mici.

Însă nici uneltirile lui Hook nu contenesc şi, de aceea, Peter Pan intră în conflict cu Marele Şef Indian, care a picat în capcana lui Hook şi acum crede că frumoasa sa fiică, prinţesa Tiger Lily, a fost răpită de Peter Pan. Aşa că Peter Pan porneşte să-l atace pe Hook şi, bineînţeles, îl învinge în luptă dreaptă.

Povestea se încheie cu bine şi cu o minunată sărbătorire a victoriei, în stilul indienilor. Cântecul şi mişcările indienilor îi vor distra şi îi vor face pe cei mici să ţopăie şi să danseze!

Spectacolul durează 40’ şi în faţa copiilor se vor perinda actori costumaţi în 5 personaje: (Peter Pan, Tinkerbell, Hook, Smee, Marele Şef Indian) şi o păpuşă (Tiger Lily).

Spectacolul are un decor propriu, realizat dintr-o pânză pictată manual.

Fragmente din spectacol puteţi viziona accesând linkul: www.youtube.com/teatruinteractiv.

 

 

11:00 STRADA SPERANȚEI Film de animați

 

11:00    Mercy Street: Strada Speranţei (România 2016, Alexandru Buzea, Radu Nicolae, 74 min.) film de animație.

O animatie româneasca 3D de lung metraj despre prietenie, curaj, sacrificiu şi, nu în ultimul rând, despre dragoste, Mercy Street este povestea unui băiat de 10 ani, Lorenz, care descoperă un pasaj secret spre o lume secretă sub lumea noastră, care îl va duce într-o mare aventură cu scopul de a salva muzica lumii.
Producător: Radu Nicolae
Regia: Alexandru Buzea, Radu Nicolae
Cu: Ionuţ Grama, Cristian Iacob, Marius Stănescu (voci).
Gen: Animaţie
Durata: 74 min.