LUMEA E A MEA

TROFEUL IPIFF X 2015 pentru DEBUT – LUNG METRAJ FICȚIUNE: Lumea e a mea(Regia: Nicolae Constantin Tanase).

Motivaţia juriului: Pentru un debut realizat cu siguranţa şi maturitatea unui cineast deja consacrat care îşi propune să oglindească cu naturaleţe lumea adolescenţilor de azi, reuşind să facă din nişte neprofesionişti personaje credibile.

 

Sinopsis

Lumea e a mea, o drama despre generatia 2000, aduce in prim plan povestea Larisei (Ana Maria Guran), o adolescenta ca oricare alta din Constanta.

Larisa vrea multe de la viata: bani, valoare, influenta, popularitate si respect. Si acum, fiind indragostita, va face totul pentru a le obtine. Lumea e a mea este un film colorat si amar, viu si strident, despre revolta inutila a unei generatii pentru care notorietatea se masoara in vizualizari pe Youtube si like-uri pe Facebook.

Producător: Libra Film Productions

Distribuitor român: Transilvania Film

Regizor: Nicolae Constantin Tanase

Cu: Ana Maria Guran, Iulia Ciochina, Oana Rusu

Gen: Dramă

Durata: 104 min.

 

 

Lumea e a mea(r.Nicolae Constantin Tănase)

Lumea e a mea nu e doar filmul de debut al unui regizor. E mai mult decat atat - este debutul unei generatii. Media de varsta a echipei nu depasea 22 ani, majoritatea membrilor inca erau studenti in facultate si fara experianta unei filmari de lung metraj. Nae si cu mine eram printre cei 'batrani', la cei 27-28 de ani ai nostri.

Cea mai mare satisfactie profesionala de pana acum a fost bucuria de a lucra  cu o echipa atat de tanara, care nu doar ca intelegea caracteristicile unei productii independente, ci se arunca cu tot sufletul inainte, fara ezitare. Consider ca asemenea legaturi, sincronizari nu se intampla prea des, astfel ca sunt recunoscator intregii echipe si tuturor partenerilor care ne au dat putere si incredere sa facem Lumea e a mea. (Radu Stancu, producator)

 

 

Interviul săptămânii cu Nicolae Constantin Tănase

 

 

24 de minute Regizorul Nicolae Constantin Tănase: 

 

Nimic nu e mai ușor pe lume decît să iei peste picior un întreg grup social.

Cu totul altceva e să încerci să-nțelegi ce i se întîmplă și de ce se comportă într-un fel sau altul.

Așa- numiții “cocalari și prințese” sunt materialul de lucru al lui Nicolae Constantin Tănase, un tînăr regizor român care debutează în lungmetraj.

Filmului îi spune “Lumea e a meași este – în ciuda unor îndrăzneli stilistice ori de limbaj – o clasică poveste despre maturizare în împrejurări potrivnice.

Altfel spus, cum ar fi arătat “Rebel fără cauzădacă în rolul lui James Dean s-ar fi aflat o adolescentă din România care-l adoră pe Florin Salam și care vrea de la viață „bani, valoare și respect”?

(http://www.europafm.ro/cronica-de-film-lumea-e-a-mea-de-nicolae-constantin-tanase/)