TROFEELE IPIFF X 2015

Câştigătorii IPIFF 2015!

UNIUNEA PRODUCĂTORILOR DE FILM ŞI AUDIOVIZUAL DIN ROMÂNIA - PATRONATUL SOCIETĂŢILOR DE PRODUCŢIE DIN CINEMATOGRAFIE ŞI TELEVIZIUNE cu sprijinul Centrului Naţonal al Cinematografiei ş al Arhivei Naţionale de Film – Cinemateca Româna a organizat între 17-19 decembrie 2015 cea de-a zecea ediţie a IPIFF - FESTIVALUL INDIE AL PRODUCĂTORILOR DE FILM INDEPENDENŢI.

Timp de trei zile cinefilii din Bucureşti au avut avea ocazia să vizioneze la Cinemateca Eforie cele mai noi premiere INDIE ale producătorilor de film independenţi, filme de lung şi scurt metraj (producţii Indie fără sprijin financiar din partea CNC), precum şi o serie de scurt metraje ale Şcolilor de Film.

IPIFF – LOCUL DE ÎNTÂLNIRE AL FILMELOR INDIE.

Juriul a decis sâmbătă seara unde vor merge Trofeele IPIFF 2015. Filmele câştigătoare din acest an sunt:

TROFEUL IPIFF X 2015 pentru cea mai bună producţie INDIE de FILM de LUNG METRAJ FICȚIUNE: Bucureşti Non Stop (Regia: Dan Chişu).

Motivaţia juriului: Se acordă vârfului de lance al filmului indie românesc – Dan Chişu – pentru cel mai emoţionant şi mai complex film al său, care reuşeşte să jongleze cu virtuozitate poveşti de viaţă şi caractere memorabile. O menţiune specială pentru excelenta distribuţie din film.

 

TROFEUL IPIFF X 2015 pentru cea mai bună producție INDIE de FILM de LUNG METRAJ DOCUMENTAR: Aliyah DaDa (Regia: Oana Giurgiu).

 Motivaţia juriului: Pentru imensa muncă de documentare investită care a dus la realizarea unei veritabile fresce şi un adevărat document. Pentru curajul şi tenacitatea de a aborda un astfel de subiect dintr-o poziţie echidistantă.

 

TROFEUL IPIFF X 2015 pentru cea mai bună producţie INDIE de FILM de SCURT METRAJ FICTIUNE: Ramona (Regia: Andrei Creţulescu).

 Motivaţia juriului: Pentru o excelentă si epatantă mostră de film de gen care se vede la fel de bine pe un ecran de la Cannes, dar şi pe un ecran de la IPIFF.

 

MENTIUNEA SPECIALA A JURIULUI IPIFF X 2015 - FILM de SCURT METRAJ FICTIUNE: Nu există-n lumea asta (Regia: Andreea Vălean).

Motivaţia juriului: Pentru un film la fel de viu şi spumos ca o manea de care nu poţi scăpa.

 

TROFEUL IPIFF X 2015 pentru DEBUT – LUNG METRAJ FICȚIUNE: Lumea e a mea (Regia: Nicolae Constantin Tanase).

Motivaţia juriului: Pentru un debut realizat cu siguranţa şi maturitatea unui cineast deja consacrat care îşi propune să oglindească cu naturaleţe lumea adolescenţilor de azi, reuşind să facă din nişte neprofesionişti personaje credibile.

 

TROFEUL IPIFF X 2015 pentru CEL MAI BUN FILM STUDENȚESC: Black Friday (Regia: Roxana Stroe, producţie UNATC).

Motivaţia juriului: Pentru umorul negru, inventivitate şi prospeţimea discursului.

 

Organizator:

UNIUNEA PRODUCĂTORILOR DE FILM ŞI AUDIOVIZUAL DIN ROMÂNIA - PATRONATUL SOCIETĂŢILOR DE PRODUCŢIE DIN CINEMATOGRAFIE ŞI TELEVIZIUNE cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei şi al Arhivei Naţionale de Film – Cinemateca Româna.

Parteneri: ACTORIEDEFILM.RO, TRANSILVANIA FILM, FREEMAN ENTERTAINMENT, MANDRAGORA, DAKINO, MICRO FILM, UNATC “I.L.Caragiale”.

Parteneri media: Radio România Cultural, CineFan.ro, Cinemagia.ro, CinemaRx.ro, CineAmator.ro, Edge and Back, MovieNews.ro, Aarc.ro, Cinemap, Zile si Nopti, Alt.Radio, Cooperativa Urbana, StarFilme.com.