BUCURESTI NON STOP

TROFEUL IPIFF X 2015 pentru cea mai bună producţie INDIE de FILM de LUNG METRAJ FICȚIUNE: Bucureşti Non Stop (Regia: Dan Chişu).

 

Motivaţia juriului: Se acordă vârfului de lance al filmului indie românesc – Dan Chişu – pentru cel mai emoţionant şi mai complex film al său, care reuşeşte să jongleze cu virtuozitate poveşti de viaţă şi caractere memorabile. O menţiune specială pentru excelenta distribuţie din film.

Sinopsis

Bucuresti Non Stop este un film de lung metraj ce ilustreaza povestea unui cartier din Bucuresti.

Mai exact, filmul este o noapte din viata unui magazin non-stop aflat intr-un cartier de blocuri. Patru persoane conduc patru povesti diferite legate intre ele de un personaj-cheie, Achim, cunoscut ca baiatul de la non-stop, interpretat de Gheorghe Ifrim.

Producator: DaKino Productions

Distribuitor roman: DaKino

Regizor: Dan Chisu

Cu: Gheorghe Ifrim, Dorina Lazar, Ion Besoiu, Toma Cuzin, Alexandru Papadopol, Olimpia Melinte

Gen: Dramă

Durata: 86 min.

 

 

Bucuresti Non Stop(r. Dan Chisu, 86 min)

“Filmul spune o poveste dintr-un cartier bucurestean, unde inca exista non-stopuri. Este radiografia unei lumi in care se pot intalni o mie de povesti. De la profesori universitari, pana la derbedei sau golani, in functie de ce nevoi au in noaptea respectiva, toti pot ajunge la non-stop.

Bucuresti NonStop este un film independent si o invitatie pentru toti regizorii care spera sa faca film, sa-si gaseasca singuri sursele si resursele, pentru ca eu cred ca se poate. Eu am demonstrat asta deja, fiind la al saselea lung metraj. In viata de cineast trebuie sa iti asumi si riscuri, sa ai si bucurii si necazuri. O reusita financiara nu justifica neaparat o actiune de acest gen.” (Dan Chisu, regizor, scenarist si producator)

 

Ieşite din comun, toate cele patru poveşti nu fac decât să radiografieze un microclimat din oraşul în care trăim. Este un film despre dragoste, generozitate, ură, gelozie, util şi inutil, viaţă, moarte, cu fapte bune şi rele, fără finalitate dar şi cu umor şi cu tandreţe, escalând ridicolul unor întâmplări şi situaţii penibile dintr-o singură noapte.

(http://www.cinemagia.ro/filme/bucuresti-nonstop-589621/)