București, unde ești?

Sinopsis

Dupa 23 de ani de la Revolutie oamenii se intorc in strada, recucerind spatiul public. Regizorul le urmareste povestile pentru o perioada de un an, de la primele zile ale protestelor pana in zilele Referendumului pentru demiterea presedintelui. Nu e un film didactic despre un fenomen politic, e o analiza a strazii pornind de la povestile oamenilor, de la revendicarile, dorintele si viziunile lor despre democratie.

Producător: Activ Docs

Distribuitor român: Transilvania Film

Regizor: Vlad Petri

Gen: Documentar

Durata: 80 min.

 

 

Bucuresti, unde esti?(r. Vlad Petri, documentar, 80 min.)

“Realizarea filmului Bucuresti, unde esti? nu s-ar fi putut materializa fără aportul unei echipe extrem de dedicată, formată din editorul Gabi Basalici, editorul de sunet Vlad Voinescu, coloristul Vlad Plăiașu și regizorul Vlad Petri. A fost o producție 100% independentă, realizată din fonduri proprii, aproape inexistente. A fost un film la care are am lucrat 2 ani, un proiect la care s-au alăturat pe parcurs și alți oameni entuziaști, care l-au suținut, printre care Tudor Giurgiu, Corina Șuteu și Oana Radu." (Vlad Petri, regizor si producator).

 

Documentarul “Bucureşti, unde eşti?” al regizorului Vlad Petri e o radiografie a protestelor, a mesajelor şi a cauzelor pentru care s-a ieşit în stradă în ultimii ani. Realitatea e una cu multe feţe, iar personajele care ies la rampă sunt memorabile în anonimatul lor. Lumea din stradă e tristă şi comică în egală măsură. Dar are ceva ataşant şi vital, şi emană o energie incredibilă.

(http://dilemaveche.ro/sectiune/zi-cultura/articol/iesirea-strada-e-un-lucru-necesar-interviu-regizorul-vlad-petri)