Pareteneri Media

 

Pledoarie pentru “INDIE”. Festivalul producătorilor de film independenţi, la Alba Iulia

Uniunea Producătorilor de Film şi Audiovizual din România cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei şi al Primăriei Alba Iulia, organizează între 5-7 decembrie 2013 cea de-a opta ediţie a Festivalului Internaţional al Producătorilor de Film Independenţi - IPIFF ediţia a VIII-a.Timp de trei zile publicul din Alba Iulia va avea ocazia să vizioneze ultimele premiere ale producătorilor de film independenţi, filme de lung şi scurt metraj. Astfel, vor putea fi vizionate filmele ,,Killing Time’’, ,,Love Building’’ şi ,,Déjà vu’’.Încă de la prima ediţie din 2006, Festivalul Internațional al Producătorilor de Film Independenți a urmărit promovarea filmului românesc şi a identităţii şi personalităţii producătorului de film. Organizat la început în Constanţa, Mamaia, iar apoi în Bucureşti, începând cu această ediție, festivalul își propune să se transforme într-un eveniment cultural itinerant, să devină promotorul și susținătorul producțiilor INDIE, a producătorilor de film cu adevarat independenți. “IPIFF – locul de întâlnire al filmelor INDIE”, 


Producător Festival:

Uniunea Producătorilor de Film și Audiovizual din România/ Patronatul Societăţilor de Producţie din Cinematografie şi TeleviziuneCu sprijinul
Centrul Naţional al Cinematografiei

Primăria Alba IuliaParteneri:

Arhiva Naţională de Film, Cine TV Filmproduction Import Export, GCC Film Global, MDV Film, 

Uniunea Autorilor şi Realizatorilor de FilmParteneri media :
Alba24,Cinemagia,CineFan,Ziarul UNIREAU.P.F.A.R./P.S.P.C.T
Dinu Tănase

Producător IPIFF 8

Sursa Antena 3

 

 

Festivalul de Film INDIE, organizat la Alba Iulia, cu ocazia Zilei Naţionale. Printre invitaţi se numără Dragoş Bucur şi Dan Chişu

După ce a fost organizat la Constanţa şi la Bucureşti, Festivalul de Film „INDIE” ajunge în weekendul 5-7 decembrie şi la Alba Iulia. Cinefilii din oraş vor avea ocazia să vizioneze producţii româneşti cunoscute, dar şi cele mai recente apariţii. Vor fi prezenţi la festival şi regizorii filmelor, printre care Dan Chişu şi Dragoş Bucur.

Alba Iulia va fi gazda celei de-a VIII-a ediţii a Festivalului Internațional al Producătorilor de Film Independenți „INDIE”.

Prezent la Alba Iulia pentru a promova evenimentul, preşedintele Uniunii Producătorilor de Film şi Audiovizual din România, regizorul Dinu Tănse a dezvăluit motivul pentru care au ales ca ediţia din acest an să aibă loc în oraşul Marii Uniri.

Acesta spune că se doreşte ca Festivalul de Film „INDIE” să fie în strânsă legătură cu data de 1 Decembrie şi unde se putea mai bine acest lucru dacă nu în oraşul în care s-a înfăptuit Unirea.

Pentru a marca acest eveniment, prima seară de film va fi dedicată zilei de 1 Decembrie şi memoriei lui Sergiu Nicolaescu.

În deschiderea de joi, de la ora 18.00 la Casa de Cultură a Sindicatelor vor rula filme documentare pe teme legate de Marea Unire. Primul este un film din anul 1975 numit„Alba Iulia”, după care vor urma două filme realizate Pompiliu Gâlmeanu,„Memorandum” şi „Participanţi la Marea Unire”.

Deschiderea va fi marcată de un moment în memoria lui Sergiu Nicolaescu, cu filmul „Mihai Viteazul”.

„Festivalul va fi marcat de un moment care pe toţi ne-a marcat anul acesta, va fi un moment in memoriam Sergiu Nicolaescu. Şi pentru că vorbim de Unire, deschidem seara cu proiecţia <Mihai Viteazul>, care mi se pare o emblemă şi pentru Sergiu şi pentru Alba Iulia”, a precizat regizorul Dinu Tănase.

Vineri, de ora 16.00, la Sala de Conferininţe a Hotelului Parc va fi prezentată o selecţie de scurt metraje marca „INDIE„ . De la ora 18.00 va avea loc Gala Filmului, unde cei prezenţi se vor putea întâlni cu regizorii. Va participa şi Dan Chişu, cu cel mai recent film, „Deja Vu”, povestea unui cuplu într-un moment de criză.

De la ora 16.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor va rula un film tot în memoria Marii Uniri, „Buzduganul cu trei peceţi”.

Sâmbătă, între orele 16.00 şi 18.00 vor fi proiectate scurt metraje la Hotel Parc, iar la Casa de Cultură a Sindicatelor, începând cu ora 11.00 va rula filmul „Osândă”, de la ora 13.00 „Ultima noapte de dragoste, prima noapte de război” şi de la ora 15.00 „Nea Mărin Miliardarul”.

Seara se va încheia în prezenţa lui Dragoş Bucur şi a Iuliei Rugină, care prezintă filmul „Love Building”.

„Vor fi trei zile pline şi va fi ca un test dacă oficialităţile din oraş, oamenii din Alba Iulia sunt interesaţi de un moment cultural”, a declarat Dinu Tănase.

Încă de la prima ediţie din 2006, Festivalul Internațional al Producătorilor de Film Independenți a urmărit promovarea filmului românesc şi a identităţii şi personalităţii producătorului de film. Organizat la început în Constanţa, la Mamaia, iar apoi de două ori în Bucureşti, începând din acest an festivalul îşi propune să devină un eveniment cultural itinerant, care să aducă filmul românesc în cele mai importante oraşe ale ţării, mai precizează organizatorii.

IPIFF 8 îşi propune să ofere o experienţă culturală unică în domeniul cinematografiei, aducând în faţa spectatorilor producţii realizate prin eforturi proprii ale producătorilor, fără ajutor financiar din partea Centrului National al Cinematografiei.

Sursa Alba 24


 

5-7 decembrie: Festival de Film „Indie” la Alba Iulia. Cele mai noi premiere ale producătorilor independenţi

Festivalul de Film „Indie” vine la Alba Iulia. Timp de trei zile, între 5 şi 7 decembrie, publicul albaiulian va avea ocazia să vizioneze cele mai noi premiere ale producătorilor de film independenţi, fără ajutor financiar de la Centrul Naţional al Cinematografiei. Evenimentul se află la cea de-a VIII-a ediţie şi se întâmplă pentru prima dată la Alba Iulia.

Uniunea Producătorilor de Film și Audiovizual din România cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei şi Primăriei Alba Iulia organizează între 5-7 decembrie 2013 cea de-a opta ediţie a Festivalului Internațional al Producătorilor de Film Independenți – IPIFF editia a VIII-a, transmit organizatorii.

Timp de trei zile, publicul din Alba Iulia va avea ocazia să vizioneze ultimile premiere ale producătorilor de film independent, filme de lung şi scurt metraj.

Încă de la prima ediţie din 2006, Festivalul Internațional al Producătorilor de Film Independenți a urmărit promovarea filmului românesc şi a identităţii şi personalităţii producătorului de film. Organizat la început în Constanţa, Mamaia, iar apoi în Bucureşti, începând din acest an festivalul îşi propune să devină un eveniment cultural itinerant, care să aducă filmul românesc în cele mai importante oraşe ale ţării, mai precizează organizatorii.

IPIFF 8 îşi propune să ofere o experienţă culturală unică în domeniul cinematografiei, aducând în faţa spectatorilor producţii realizate prin eforturi proprii ale producătorilor, fără ajutor financiar din partea Centrului National al Cinematografiei.

Proiectiile vor avea loc la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia, în prezenţa producătorilor şi realizatorilor.

Producătorul Festivalului este Uniunea Producătorilor de Film și Audiovizual din România/ Patronatul Societăţilor de Producţie din Cinematografie şi Televiziune, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei şi al Primăriei Alba Iulia.

 

Sursa Alba 24


 

Alba Iulia găzduiește ”Festivalul Internațional al Producătorilor de Film Independenți”, între 5 și 7 decembrie

 

ipiffÎntre 5-7 decembrie 2013, la Alba Iulia se desfășoară cea de-a opta ediție a Festivalului Internațional al Producătorilor de Film Independenți” (IPIFF 8), eveniment organizat de Uniunea Producătorilor de Film și Audiovizual din România cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei și Primăriei Alba Iulia.

Timp de trei zile publicul din municipiu va avea ocazia să vizioneze ultimele premiere ale producătorilor de film independent, filme de lung și scurt metraj.

”Încă de la prima ediție din 2006, Festivalul Internațional al Producătorilor de Film Independenți a urmărit promovarea filmului românesc și a identității și personalității producătorului de film. Organizat la început în Constanța, Mamaia, iar apoi în București, începnd din acest an festivalul își propune să devină un eveniment cultural itinerant, care să aducă filmul românesc în cele mai importante orașe ale țării”, spun organizatorii.

IPIFF 8 își propune să ofere o experiență culturală unică în domeniul cinematografiei, aducnd în fața spectatorilor producții realizate prin eforturi proprii ale producătorilor, fără ajutor financiar din partea Centrului Național al Cinematografiei.

Proiecțiile vor avea loc la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia în prezența producătorilor și realizatorilor.

Sursa ziarul Unirea

 


5-7 decembrie la Alba Iulia: IPIFF 8 FESTIVALUL INDIE AL PRODUCĂTORILOR DE FILM INDEPENDENŢI

 

Uniunea Producătorilor de Film şi Audiovizual din România cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei şi Primariei Alba Iulia organizează între 5-7 decembrie 2013, cea de-a opta ediţie a Festivalului Internaţional al Producătorilor de Film Independenţi - IPIFF.

  Timp de trei zile publicul din Alba Iulia va avea ocazia sa vizioneze ultimile premiere ale producatorilor de film independent, filme de lung si scurt metraj.

  Încă de la prima editie din 2006, Festivalul Internaţional al Producătorilor de Film Independenţi a urmarit promovarea filmului romanesc si a identitatii si personalitatii producatorului de film. Organizat la inceput in Constanţa, Mamaia, iar apoi în Bucureşti, începând din acest an festivalul îşi propune să devină un eveniment cultural itinerant, care să aducă filmul românesc în cele mai importante oraşe ale ţării.

  IPIFF 8 îşi propune să ofere o experienţă culturală unică în domeniul cinematografiei, aducând în faţa spectatorilor producţii realizate prin eforturi proprii ale producătorilor, fără ajutor financiar din partea Centrului National al Cinematografiei.

  Proiecţiile vor avea loc la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia, în prezenţa producătorilor şi realizatorilor.

Sursa AlbaIulianul


Festivalul Indie al Producatorilor de Film Independenti la Alba Iulia

 

Uniunea Producatorilor de Film si Audiovizual din Romania cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei si al Primariei Alba Iulia, organizeaza intre 5-7 decembrie 2013 cea de-a opta editie a Festivalului International al Producatorilor de Film Independenti - IPIFF editia a VIII-a.
 
Timp de trei zile publicul din Alba Iulia va avea ocazia sa vizioneze ultimele premiere ale producatorilor de film independenti, filme de lung si scurt metraj.
 
Inca de la prima editie din 2006, Festivalul International al Producatorilor de Film Independenti a urmarit promovarea filmului romanesc si a identitatii si personalitatii producatorului de film.
 
Organizat la inceput in Constanta, Mamaia, iar apoi in Bucuresti, incepand cu aceasta editie, festivalul isi propune sa se transforme intr-un eveniment cultural itinerant, sa devina promotorul si sustinatorul productiilor INDIE, a producatorilor de film cu adevarat independenti.       
 
“IPIFF – locul de intalnire al filmelor INDIE”
 
Producator Festival: Uniunea Producatorilor de Film si Audiovizual din Romania / Patronatul Societatilor de Productie din Cinematografie si Televiziune, cu sprijinul Centrul National al Cinematografiei si Primaria Alba Iulia.
 
Despre Asociatia Uniunea Producatorilor De Film Si Audiovizual Din Romania - Patronatul Societatilor De Productie Din Cinematografie Si Televiziune (U.P.F.A.R. / P.S.P.C.T.).
 
Patronatul Societatilor Producatoare din Cinematografie si Televiziune are ca scop principal reprezentarea unitara a intereselor tuturor membrilor sai: societati comerciale, asociatii profesionale, persoane fizice autorizate din domeniul productiei si prestarii de servicii cinematografice si de televiziune, consultantei, antreprenoriatului de specialitate, productiei media si din domenii de activitate conexe acestora.
 
Sursa CineFan

 


Citește si alte articole despre FESTIVALUL INDIE IPIFF 8

 

STIRI AZI.RO, COMUNICATE DE PRESA.RO, INFO ZIARE, COTIDIANUL, SHOWROMANIA, ZIARUL UNIREA, ZIARUL 24, ZIARE.COM, PRO ALBA, PLAIULUMINATU, ZIARUL APULUM, MANAGER .RO, STIRI AZI, CINE FAN, ALBA IULIANUL