Încă un an de film românesc...

Bine ați venit pe siteul ediției a VI-a a Festivalului Internațional al Producătorilor de Film Independenți - IPIFF.

Anul acesta cea de-a șasea ediție a Festivalului Internațional al Producătorilor de Film Independenți – IPIFF6 se va desfășura la București în data de 17 decembrie 2011, într-o locațiile deja consacrate drept "Casa Filmului Românesc" - Cinema Studio.

IPIFF, singurul  festival de acest gen din România, este organizat de către Uniunea Producătorilor de Film și Audiovizual din România / Patronatul Societăților Producătoare din Cinematografie și Televiziune, în parteneriat cu Uniunea Cineaștilor din România, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei și al Universității de Artă Teatrală și Cinematografică I.L.Caragiale - Facultatea de film.

Festivalul aduce împreună profesioniști din lumea filmului, studenți și public cinefil.

Înainte de festival producători de film independenți, români și străini,  școli de film și case de producție din Europa sunt invitați să se înscrie în competițiile și concursurile propuse de IPIFF în fiecare an. Printre evenimentele devenite deja clasice pentru IPIFF se regăsesc: Competiția Producătorilor de Film, Competiția Școlilor de film,  Concursuri și Pitch-uri pentur proiecte de film, concursul de afișe, Trainingul internațional de producție Vision Picutire U.K./ New Producer's Aliance  și concursul dedicat celor mai tineri cineaști de filme de un minut "A Drop of Sea". Producătorii români și jurii specializate selectează la fiecare ediție cele mai bune producții care sunt apoi premiate în cadrul Festivalului.

Anul acesta, datorită condițiilor extrem de potrivnice și lipsei acute de fonduri, IPIFF a pregătit o a șasea ediție a Festivalul Internațional al Producătorilor de Film Independenți – restrospectivă și eveniment.

Urmând a se desfășura într-o locație nouă – în București la Cinematograful Studio –, în apropierea Crăciunului, IPIFF își propune într-un timp mult mai scurt, să reunească trecutul cu prezentul pentru a crea o punte spre viitor. Pentru producțiile de film românești, pentru cineaștii români, cât și pentru el însuși ca festival și eveniment cultural, în dorința de a se redefini și relocaliza printre evenimentele de acest gen din România.

IPIFF6, păstrând tradiția, va prezenta și premia pe cei mai de succes producători și cele mai bune producții de film din România care au avut premiera în 2011.

În același timp, pentru prima oară în ultimii 20 de ani, IPIFF6 va onora, va readuce în lumina reflectoarelor și va premia Seniorii filmului românesc.

IPIFF6 va fi și o ediție retrospectivă. Aceasta va rememora și va prezenta primele sale 5 ediții, în diferite moduri, care mai de care mai atractive și mai inedite.  Cele cinci ediții IPIFF coincid în mod fericit și cu cei mai benefici 5 ani ai filmului românesc din toate timpurile.

 

Prin moto-ul  “PRODUCĂTORII INDEPENDENȚI ONOREAZĂ SENIORII FILMULUI ROMÂNESC “ a 6-a ediție a IPIFF va fi totodată un omagiu adus ultimilor 20 de ani de activitate ai Uniunii Cineaștilor din România.

Așadar,UNIUNEA PRODUCĂTORILOR DE FILM ȘI AUDIOVIZUAL DIN ROMÂNIA, UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA, cu sprijinul CENTRULUI NAȚIONAL AL CINEMATOGRAFIEI

vă invită la:

GALA DE DECERNARE A PREMIILOR IPIFF 2011, Ediția a-VI-a

și la o SERATĂ ANIVERSARĂ dedicată  UNIUNII CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA.

 

“PRODUCĂTORII INDEPENDENȚI ONOREAZĂ SENIORII FILMULUI ROMÂNESC“