eCineFestival nr.2

warning: Parameter 2 to ad_flash_adapi() expected to be a reference, value given in /home/ipiff/public_html/2010/includes/module.inc on line 483.

Editorial

FESTIVAL  ORFAN,  CAUTĂ PARTENER SERIOS ŞI SPONSOR GENEROS  !!!

Editorial

 

Interviu Cari Tibor

Î: Cum a luat nastere proiectul "Muzica Teatrului"?C.T: Primul concert a fost chiar dupa premiera spectacolului "Hamlet" pentru care am scris muzica la Timisoara, in regia lui Victor Ioan Frunza, si avand foarte multa muzica in afara spectacolului, ne gandeam sa le cantam si pe acelea. Muzica in teatru de obicei se uita o data ce s-a terminat spectacolul, nu mai exista. Si imi parea foarte rau, pentru ca fiecare artist isi iubeste munca lui si are dorinta de a se exprima si de a pastra ce a creat. In sensul acesta m-am gandit sa le cantam in concerte. Si chiar daca nu se mai canta in spectacol, muzica ramane in concert.Dupa aceea ne-am gandit sa-l dezvoltam intr-un proiect care putea fi promovat mai bine si atunci ne-am gandit la numele acesta - "Muzica Teatrului". Si de atunci am avut foarte multe concerte in tara si chiar si la Budapesta!

Interviu Cari Tibor

 

Tanti în premieră oficială la IPIFF

IPIFF continuă cu o premieră oficială. Lung metrajul lui Şerban Marinescu, Tanti, a fost lansat la Cityplex-ul din Tomis Mall. Preşedintele festivalului, Dinu Tănase, a deschis gala cu un discurs despre competiţia producătorilor. Filmul este o colaborare fructuoasă între două mari personalităţi ale cinematografiei române, Mircea Daneliuc, în calitate de scenarist, şi regizor Şerban Marinescu.

Tanti în premieră oficială la IPIFF

 

Kapitalism - reţeta noastră secretă

“În ce fel se aseamănă capitalismul românesc cu un joc de Lego?” Această întrebare pare a fi fundalul pe care se desfăşoară noul documentar al lui Alexandru Solomon, Kapitalism - reţeta noastră secretă. Ce ne promite filmul? O caracterizare a sistemului economic actual din România, cu prefacerile pe care le suportă, de la Revoluţie şi până în prezent, în mâinile unor personaje precum Dan Voiculescu, Dinu Patriciu sau Gigi Becali.

Kapitalism - reţeta noastră secretă

 

O seară de muzică la Gociman

Încă în priză după premiera oficială a filmului Tanti al lui Şerban Marinescu, invitaţii IPIFF s-au adunat pe peluza restaurantului Gociman. Din nou, li s-a pregătit un moment cu totul special. Compozitorul Cari Tibor a susţinut un concert acompaniat de bateristul Varess Albert şi interpreta Sânziana Tarţa. Muzica special scrisă pentru piese de teatru nu putea fi aleasă mai bine. Melodiile au fost un prilej numai bun de relaxare dupa o zi plină de filme de excpeţie. Iarba puţin umedă care te îndemna să mergi descuţ pe ea şi lacul luminat de lună care se vedea în spatele instrumentelor i-au ajutat pe invitaţi să se deconecteze, să uite de orice şi să se bucure de spectacol.

O seară de muzică la Gociman

 

Actorul faţă în faţă cu regizorul - Interviu cu Şerban Marinescu

Actorul faţă în faţă cu regizorul – Nicodim Ungureanu la o discuţie despre filmul „Tanti” cu regizorul Şerban Marinescu.

Actorul faţă în faţă cu regizorul - Interviu cu Şerban Marinescu

 

Încă un film despre sex, droguri şi... hip-hop? - Tanti

Încă un film despre sex, droguri şi... hip-hop? Nu, nicidecum. Sigur, Tanti, noul lungmetraj al regizorului Şerban Marinescu înglobează multe subiecte comune ale cinematografiei mondiale. Narcoticele, relaţiile sexuale deviante, violenţa, libertinajul sunt bifate. Însă filmul se centrează pe povestea Marilenei (Cecilia Barbora), o femeie trecută deja de 40 de ani. O femeie care prin comportamentul, atitudinea şi aspiraţiile tipice vârstei îşi poartă veritabilul şi venerabilul atribut “tanti”.

Încă un film despre sex, droguri şi... hip-hop? - Tanti

 

Publicul vorbește - Interviu cu Adriana Papp

Adriana Papp este directorul cinematografului Cityplex Constanța și un mare fan al noului val de regizori din România. Își iubește locul de muncă (și cum să nu-l iubești, cînd este un cinema?), dar mai mult decît orice iubește filmele, iar IPIFF, din fericire, exact cu asta se ocupă...

Publicul vorbește - Interviu cu Adriana Papp

 

"Caravana Cinematografică" - Au venit cu filmul!

Titus Muntean, regizor ardelean a realizat un film excepțional, într-un decor tipic românesc, care va reuși să aducă pe fețele oricui cel puțin un zâmbet. Poantele subtile, contrastul lumilor din care provin personajele, situația, toate fac parte din una dintre cele mai bune comedii negre din România din ultimii ani.

Caravana Cinematografica

parteneri