Interviu Mihai Orașanu

warning: Parameter 2 to ad_flash_adapi() expected to be a reference, value given in /home/ipiff/public_html/2010/includes/module.inc on line 483.

Î: Ați fost producatorul filmului inscris anul acesta la festival, “Tanti”. Ce ne puteti spune despre colaborarea cu Șerban Marinescu?

R: Colaborarea cu Serban Marinescu dureaza de mult, de 25 de ani, pe vremea cand el facea primul film de scurt-metraj: eu eram inginer de sunet in Buftea. Ca si producator, am lucrat impreuna la alte 2 filme, “Magnatul” si “Ticalosii”. Fiind mai veche prietenia, ne-am integrat in productie destul de repede.

 

Î: Dar colaborarea cu Daneliuc?

R: A fost prima data cand Mircea da scenariul altcuiva. Aceasta colaborare a fost interesanta. Serban a incercat sa implince pe altcineva in scrierea scenariului, decat n celelalte filme ale sale; mai ales ca povestea e din zona asta a tineretului. A incercat un film modern cu camera in mana.

Î: Ce ne puteti spune despre actorii din filmul “Tanti”?

R: Foarte multi actori tineri, pe langa Cecilia Barbora. Cosmina Pasarin face un rol extraordinar.

 

Î: Cum a fost aleasa Cosmina?

R: A fost o perioada mai lunga de casting. Rolul principal fiind important si ne-am dat cu totii seama ca Mircea scrisese pentru Cecilia rolul principal.

 

Î:Cum au decurs filmarile la mare din punct de vedere al sunetului?

R: A fost greu intradevar, dar avem totul prins. Am avut tot felul de dificultati pentru ca avem un dialog dens, trebuiau urmariti actorii, jocul lor. Am avut cadre lungi, de 3,4 minute pe cate o mobila. Am incercat sa pastrez tot materialul ca sa fie “cine verite”.

 

Î: Ce parere aveti despre editia de anul acesta al Festivalului IPIFF?

R: Cu toate ca a pornit greu, e pe linia buna. N-am vazut sincope, cu toate ca sunt de la prima editie in juriu, urmaresc filmele cu mare interes si rezistam! Incerc sa dau in continuare o speranta pentru ca festivalul sa reziste si sa fie din ce in ce mai popular.

 

Bianca Pană

     Foto: Cristian Radu Nema

          

parteneri