Astăzi a avut loc Conferinţa de presă de la ora 12:00 în prezenţa organizatorilor şi a echipelor filmelor "Memoria de Piatră" prezentat în premiera oficială la IPIFF5 și "WebSiteStory"
Domnul Dinu Tănase a spus ieri la premieră că Memoria de piatră n-ar putea fi cu adevărat înțeles decât de cei care fac parte din lumea filmului sau au participat direct la realizarea filmului Nunta de piatră . Care este părerea dvs?
Eseul cinematografic Memoria de Piatră este un film foarte poetic și diafan despre memorie și amintire. Iosif Demian, director de imagine al filmului Nunta de piatră regizat de Mircea Veroiu revine în locul filmării de odinioară, în Roșia Montană, pentru a realiza un film al filmului.
Una dintre caracteristicile unice ale IPIFF este Cinema-ul pe plajă. Ce-i drept, anul acesta nu a fost chiar pe plajă, a fost la doi paşi de mare, pe terasa hotelului Flora. Că o fi fost selecția filmelor, apropierea mării sau locul mai neconvenţional, cert este că proiecţiile de seară au atras neașteptat mulţi spectatori. Lipsiţi de constrângerile tradiţionalei săli de cinema, s-au relaxat la o bere sau un pahar de vin. Proiecția filmului „Eu când vreau să fluier, fluier” a adunat un număr record de spectatori. Totul a culminat cu proiecțiile de joi seară. „Tanți” al lui :erban Marinescu a ținut publicul cu sufletul la gură. Iar când pe ecran a apărut genericul, spectatorii au cerut mai mult. Proiecţioniştii au fost de acord să pună şi „Concertul” lui Radu Mihăileanu, programat iniţial pentru a doua zi. Reacţiile publicului au fost într-un sincron perfect cu trăirile personajelor: s-au auzit râsete şi oftaturi la fiecare secvenţă, iar finalul a fost aplaudat cu entuziasm.
Cătălin Mitulescu și Daniel Mitulescu, StradaFilm. Filmul au primit Marele Premiu IPIFF2010 - Trofeul Mării Negre pentru cel mai bun lungmetraj de ficţiune pentru filmul "Eu când vreau să fluier, fluier" la Festivalul Internaţional al Producătorilor de Film Independenţi (IPIFF5), care s-a desfăşurat în perioada 30 iunie – 4 iulie, în Constanţa.