Australia

warning: Parameter 2 to ad_flash_adapi() expected to be a reference, value given in /home/ipiff/public_html/2010/includes/module.inc on line 483.
 • Produs de            

                      Carmen Harabagiu, Andrei Creţulescu, Aurelian Nica   

 • Regia

  Claudiu Mitcu

 • Cu

  Mihai Rosuş, Florin Bătrînu, Vasile Bereghi, Beniamin Calancea,

  Pavel Calancea, Daniel Podina, Claudiu Kostity, Radu Muntean

 • Scenariul

Claudiu Mitcu

 • Imaginea

Toma Velio

 • Montajul

Cătălin F. Cristuţiu

 • Gen film

  Documentar

 • Durata

  64 minute

Sinopsis Australia

Cum ajung şapte tineri, foşti copii ai străzii din România, să vadă Oceanul Pacific? La 1 decembrie 2008, o echipă naţională a României participă pentru prima dată la campionatul mondial Homeless World Cup, din Melbourne, Australia. Filmul urmăreşte componenţii echipei, de la formarea lotului până după încheierea campionatului. Tinerii sunt din Timişoara şi Arad, copii fugiţi de acasă care acum locuiesc în case părăsite sau care au reuşit, după trecerea prin orfelinate sau puşcării, să se angajeze şi să locuiască cu chirie. După ce iau bătaie de la multe echipe, tinerii români reuşesc să învingă SUA. Sunt fericiţi. Pe toţi îi bate gândul să nu se mai întoarcă „acasă”. Aici e cald şi bine, oamenii sunt drăguţi. „În cazul în care rămân, v-am pupat pe toţi!”, spune precaut unul dintre ei. Dar, după ce se fotografiază pe plajă cu oceanul în spate şi cu fete frumoase alături, cei şapte se întorc în România şi-şi continuă vieţile.

Documentarul Australia, o producţie originală HBO Romania, descrie experienţele echipei naţionale de fotbal a persoanelor fără adăpost din România şi-i însoţeşte de pe străzile Timişoarei, prin cantonamentul de la Buziaş, până la experienţa de a obţine primul paşaport din viaţa lor şi de a ajunge pe un alt continent pentru a-şi reprezenta ţara. Regizorul Claudiu Mitcu reuşeşte să realizeze un documentar observaţional construit în jurul personajelor sale.

Caseta tehnică

Tip Ecran

normal

Ţara

Romania

parteneri