Afis IPIFF 2008

GALA DECERNARII PREMIILOR IPIFF 2008 - image

GALA DECERNARII PREMIILOR IPIFF 2008Lumea a început să sosească de la ora 19,00 la Teatrul Naţional din Constanţa pentru a asista la Gala decernării premiilor IPIFF şi a vedea filmele de scurt metraj premiate.

Gazda Festivalului a fost, ca în fiecare seară, actriţa Maia Morgenstern care a bucurat publicul cu prezenţa ei extraordinară.

Pe scenă au urcat pe rând, personalităţi din lumea cinematografiei (Dinu Şerbescu, Geo Saizescu, Gelu Colceag, Laszlo Kantor) pentru a prezenta premiile secţiunilor şi a înmâna premiile.

Spectatorii prezenţi au putut viziona şi filmele de scurt metraj premiate la această ediţie a IPIFF 2008.

Domnul Eugen Şerbănescu, directorul Centrului Naţional al Cinematografiei a urcat pe scenă pentru a înmâna premiul cel mare, Trofeul Mării Negre pentru cel mai bun film de lung metraj, premiul care a revenit filmului Restul e tăcere în regia lui Nae Caranfil. Premiul a fost oferit producătorului filmului, Cristian Comeagă urcând pe scenă în aplauzele mulţimii incantata de decizia juriului.

La finalul Galei de decernare a premiilor, au urcat pe scenă organizatorul Festivalului, dl. Cristian Zgabercea şi producătorul IPIFF 2008 dl. Dinu Tănase.

Cristian Zgabercea a dat o veste bună constănţenilor: începând de anul viitor va mai exista în judeţul Constanţa un nou festival, dedicat filmelor studenţeşti.

Producătorul festivalului, Dinu Tănase a tras concluziile acestei ediţii: „Festivalul s-a aşezat pe picioarele lui. Are o identitate pe care ne-am muncit mult s-o creem. Această ediţie este un nou început pentru IPIFF.”

A treia ediţie, IPIFF 2008 s-a desfăşurat în Constanţa şi Mamaia între 14-20 IULIE 2008.

IPIFF 2008 a fost organizat de Consiliul Judeţean Constanţa şi produs de Uniunea Producătorilor de Film şi Audiovizual din România - UPFAR cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei.

Sponsori: Kodak Cinelabs România, Romtelecom, Santal, Prooptiki România, MediaPro Distribution, Eurovino, Vinexport, TV 5 Monde

Parteneri media: TVR, TVR Cultural, România Actualităţi, România Cultural, Kiss FM, TV Neptun, România Liberă, Ziua, Revista 22, Best Magazin, Observator Cultural, Telegraf, Filmul tău, Şapte Seri, Oblique TV Magazin.

Parteneri media online: www.CineFan.ro, www.Port.ro,  www.Videofil.ro, www.HotNews.ro, www.BizCampus.ro, www.RadioLynx.ro, www.SapteSeri.ro, www.InfoArte.ro