Afis IPIFF 2008

Comunicat de presa Grafica si Tipar - image

Comunicat de presa Grafica si Tipar

Pentru o saptamina Mamaia devine gazda producatorilor de film independenti din Europa

 

Bucuresti, 10.07.2008. In perioada 14 – 20 iulie 2008 va avea loc la Mamaia a treia editie a IPIFF - Festivalul International al Producatorilor de Film Independenti, organizat de Consiliul Judetean Constanta si Uniunea producatorilor de film si audiovizual din Romania. IPIFF este singurul festival de acest gen din Europa, unicitatea evenimentului constand in evidentierea producatorilor de film alaturi de actori si regizori.

Festivalul este structurat pe trei sectiuni: competitie, cu subsectiuni lung metraj, scurt metraj, si scoli de film, panorama filmului romanesc si avanpremiere cu subsectiunile romanesti si straine. Sectiunea «Panorama filmului romanesc» este necompetitiva si este dedicata tuturor producatorilor independenti de film din Romania. In acest an sunt puse in joc 14 premii si cu exceptia a doua dintre acestea toate sunt acordate producatorilor de film.

Dinu Tanase, Presedinte UPFAR si Producator IPIFF 2008 a declarat pe website-ul oficial al festivalului ca «este un festival deschis tuturor acelora care iubesc si cred in filmul romanesc, un festival bazat pe toleranta si respect.»

Valorile promovate de festival au atras numerosi sponsori si parteneri media.

«Originalitatea festivalului si faptul ca este o initiativa care sustine productia romaneasca de film intr-o perioada in care are mare nevoie de sprijin pentru a-si asigura o evolutie sanatoasa ne-au convins sa devenim partener al IPIFF. Avem deja o traditie in a sponsoriza evenimente inovative in lumea artei, 2008 fiind al treilea an consecutiv de parteneriat atat cu festivalul de film Anonimul dar si cu productii teatrale unice de genul musicalului Chicago» a declarat Dragos Balan, General Manager Grafica si Tipar.

In acest an, in vederea extinderii teritoriale, casa de creatie si productie tipografica Grafica si Tipar sustine, alaturi de festivalul IPIFF mai multe evenimente pe litoral, printre care: Class 1 Romanian Grand Prix World powerboat Championship si Festivalul de muzica usoara Mamaia 2008.

Despre Grafica si Tipar

Casa de creatie si productie tipografica Grafica si Tipar este infiintata in 2002, are 20 de angajati detinand in portofoliul sau aproximativ 150 de clienti activi, exclusiv companii private. Cifra de afaceri a societatii pe anul 2007 a fost de 1,55 milioane euro.

Contact person: Andreea Hreapca, Heads Manager, Ahead Idea, 0723.627.338