Afis IPIFF 2008

Selectie Scurt Metraje in Competitie

Violent Loop (2005)

Italia

Durata: 20 min

Gianna tocmai s-a despărţit de soţul ei şi se mută într-o casă nouă împreună cu fetiţa ei în vârstă de 9 ani, Letizia. Gianna este comis voiajor şi încet-încet începe să aibă dubii în privinţa vieţii ei, nefiind niciodată mulţumită de ceea ce face pentru ea şi fata ei.

Distribuţia: Rosa Chiara Scaglione, Primo Reggiani, Andree Albanese, Giulia Perelli

Regia si scenariul: Mauro Meconi

Imaginea: Alfonso Demunno

Montajul: Massimiliano Cecchini

Producător: Rosa Chiara Scaglione

Push (2006)

Italia

Durata: 16 min

Pentru a-şi putea întreţine familia, un bărbat este de acord să participle la un jaf care va avea urmări tragice.

Distribuţia: Giorgio Caputo, Massimo De Santis, Michele Alahique, Carola Stagnaro, Franco Trevisi

Scenariul şi regia: Loris Lai

Imaginea: Vladan Radovic

Montajul şi sunetul: Beatrice Corti

Producător: Loris Lai

Guinea Pig (2006)

Italia

Durata: 18 min 21 sec

O femeie de culoare, pentru a putea plăti tratamentul fiicei sale, decide, ca ultimă şansă, să participle la un experiment care se va dovedi o reală tortură.

Distribuţia: Fiona May, Henry Garrett, David Brandon Michael Fitzpatrick, Joy Longo

Regia Antonello De Leo

Scenariul Antonello De Leo, Domenico Saverni

Imaginea: Marco Onorato

Montajul Annalisa Forgione, Silvana Costa

Producător: Floria Aprea

Et alors (2006)

Franţa

Durata: 26 min

Comicul Benoît are nevoie de un regizor pentru ca să poată juca textul pe care şi l-a scris. Pentru repetiţii, îi cere lui Mado cheile unui hangar dezafectat pe care ea ar trebui să îl păzească. În schimb, ea ar vrea foarte mult să participe la aventură.

Distributia: Marc Citti, François Macherey, Nanou Garcia

Scenariul: Christophe Le Masne, Nanou Garcia

Regia: Christophe Le Masne

Imaginea: Sébastien Marqué

Montajul: Rodolphe Molla

Producator: Tobina Films

François Cognard

Ocupaţie: Producător, scenarist, regizor, actor

Filmografie – Producător

2006 Et alors (r. Christophe Le Masne)

Honeymoon (2006)

Honeymoon

Marea Britanie

Durata: 30 min

Tineri căsătoriţi, Dawn şi Zoran, se opresc la un service în drum spre luna de miere. Mirele se duce să dea un telefon şi nu se mai întoarce, iar ea începe să se întrebe cat de bine îl cunoştea pe soţul ei.

Regia: Miranda Bowen

Imaginea: Rob Hardy

Montajul: Leo Scott

Sunetul: Tomas Kuzel

Producator Lisa Trnovski

Le Dîner (2006)

The Dinner

Franţa

Durata: 13 min 25 sec

Clara şi Julien au prima întâlnire la un restaurant. Ea o superbă secretară, încearcă din răsputeri să-l seducă, mai ales că speră să-l mai vadă în viitor. El, tânăr diplomat, este neliniştit şi încearcă să scurteze cât mai mult întâlnirea…

Distributia: Julie Dray, Guillaume Cramoisan

Regia si scenariul Cécile Vernant

Imaginea: Yohann Charrin

Montajul: Franck Nakache

Producator: Eric Pattedoie, Caroline Perchaud (La Boite)

Una cierta idea de felicidad (2005)

(Some Kind of Happiness)

Spania

Durata: 11 min

Un fel de fericire este povestea unui cuplu care a avut o căsnicie lungă şi stabilă, dar şi plictisitoare. Ei descoperă că singurul mod prin care pot rămâne împreună, este să îşi recapete nevoia, unul de celălalt.

Distribuţia: Rosa Mariscal, Juan Fernández, Esther Ortega

Scenariul: Mariana Barassi, Javier Asenjo

Regia: Javier Asenjo

Imaginea: Juan Hernandez

Montajul: Nacho Ruiz Capillas

Producator: Stefan Schmitz (Avalon Productions)

Stefan Schmithz

Ocupaţie: Producător

Filmografie – Producător

2006 Faltas leves (Prod. Exec., r. Jaume Bayarri, Manuel Valls)

2006 Botellón (sm / short, r. Tomás Silbermann)

2005 Las Mantenidas sin sueños (r. Martín De Salvo, Vera Fogwill)

2004 Física II (sm / short, r. Daniel Sánchez Arévalo)

2001 En la puta vida (r. Beatriz Flores Silva)

Ludoterapia (2007)

Ludotherapy

Spania

Durata: 14 min

Cuplu. 30 şi ceva. Fără copii. Nimic rămas de spus între ei. Căutând ajutor pentru resuscitarea relaţiei. Contact devreme dimineaţa. Referinţă: Joc.

Distribuţia: Belén López, Antonio Garrido, Marta Aledo, Luis Callejo

Scenariu şi regia: León Siminiani

Imaginea: Aitor Mantxola

Montajul: David Pinillos

Sunetul: Abel García, Nacho Arenas

Musica: Christopher Slaski

Producător: Stefan Schmitz

Stefan Schmitz

Ocupaţie: Producător

Filmografie - Producător

2006 Faltas leves (Prod. Exec.)

2006 Botellón

2005 Las Mantenidas sin sueños

2004 Física II

2003 Carmen

2001 En la puta vida

The T-Shirt (2006)

The T-Shirt

Slovacia

Slovakia

Durata: 10 min 44 sec

Mark este jumătate american, jumătate slovac. Şi are convingeri puternice. Într-o călătorie în Slovacia îl întâlneşte pe Tomas care poarta un T-Shirt care îi ofensează convingerile.

Distributia: Andrej Kovac, Marian Mitas

Regia: Hossein Martin Fazeli

Imaginea: Tomas Sabo

Producător: Pavel Simbartl, Raffo Tatarko, Igor Brossman (Forward International)

Itmanna (2006)

Make A Wish

Palestina

Durata: 12 min

O tânără fată din Palestina ar face orice pentru a cumpăra un tort. Mariam, o fetiţă de 11 ani îi cere bani mamei ei pentru a cumpara tortul de la o patiserie din oraş. Cu greu primeşte banii de la mama ei, dar când ajunge la patiserie, îşi dă seama că tot nu are destui. Hotărâtă să cumpere tortul, înfruntă obstacolele. Ce începe ca un simplu drum spre patiserie, devine o călătorie care nu arată numai tensiunea subtilă a unui loc încărcat de presiune politică, dar şi durerea care poate rezulta din viaţa trăită într-o zonă ocupată.

Distribuţia: Mayar Rantisse, Lone Khilleh, Iman Aoun

Scenariul şi regia: Cherien Dabis

Imaginea: Alison Kelly

Muzica: Kathryn Bostic

Montajul: Cherien Dabis

Producător: Cherien Dabis

Cherien Dabis

Filmografie – Producător

2006 Itmanna (Make A Wish, sm/short, r. Cherien Dabis)

2004 Memoirs of an Evil Stepmother (sm/short, r. Cherien Dabis)

Banal (2006)

Banal

Spania

Durata: 11 min

Precum toţi adolescenţii, Aiona are o zi grea de şcoală. Astfel decide ca în vacanţa aceasta de vară se va duce unde doreşte ea, şi nu unde vrea tatăl ei.

Tatăl şi fiica au astfel o discuţie lungă şi tensionată, care scoate la iveală câteva teme neaşteptate.

Distributia: Bárbara Muñoz, Joaquín Climent

Scenariul si regia: David Planell

Imaginea: Charly Planell

Montajul: Nacho Ruiz Capillas

Producator executiv: María Zamora

Producator: Stefan Schmitz

Stefan Schmitz

Ocupaţie: Producător

2006 Faltas leves (Prod. Exec.)

2006 Botellón

2005 Las Mantenidas sin sueños

2004 Física II

2003 Carmen

2001 En la puta vida

Celuvkata (2005)

The Kiss

Durata: 1 min

El se uită spre soare. Ea se uită la faţa lui. Îl sărută pasional pe buze. Dar…

Regia: Toma Waszarow

The Mozart des Pickpockets (2006)

The Mozart of Pickpockets

Franţa

Durata: 31 min

Philippe şi Richard trăiesc din ce fură din cartierul Barbes din Paris. Fără să vrea, ajung să aibă grijă de un copil surd din România. Nereuşind să scape de el, aceştia decid să-l facă să "lucreze". În ciuda limitelor impuse de limba, copilul îşi găseşte proprile metode de furat.

Distributia: Philippe Pollet-Villard, Richard Morgieve, Matteo Razzouki

Scenariul si regia: Philippe Pollet-Villard

Imaginea: Philippe Piffeteau

Montajul: Cyril Nakache

Producator: Fabrice Goldstein, Antoine Rein, Karé Productions

Fabrice Goldstein

Ocupaţie: producător

Filmografie - Producător

2007 J'veux pas que tu t'en ailles

2006 Chair fraîche

2006 Du pain et des fraises

2005 40 mg d'amour par jour

2005 Patiente 69

2004 Connaissance du monde

2004 J'aime sens pas belle

2004 Le Droit chemin

2003 Abîmes

2003 Après

2003 Le Tarif de Dieu

2002 Mi-temps

2002 Bois ta Suze

2002 You Sure?

2001 Premier nu

1999 Touchez pas à ma poule!

Ram Za Sliku Moje Domovine (2007)

Frame for the Picture of Homeland

Bosnia

Durata: 15 min

Vara lui 1992, cu câteva zile înainte de război. O petrecere a Bayramului într-o provincie bosniacă. Satul întreg se adună la petrecere: sârbi, musulmani şi croaţi. Beau, mânâncă şi cântă – împreună. Se pozează – împreună.

După război, curtea care judecă criminalii de război face o listă cu cei mai căutaţi care sunt încă în libertate. O poză de la petrecere este singura dovadă a cum arată aceşti criminali.

Distribuţia: Saša Petrović, Emir Hadžihafizbegović, Enis Bešlagić

Regia si scenariul Elmir Jukić

Imaginea Mirsad Herović

Montaj Almir Kenović

Producători: Ademir Kenović, Pjer Žalica, Srđan Vuletić

The faeries of blackheat woods (2006)

Irlanda

Durata: 4 min

Ceva ciudat s-a petrecut în ziua aceea. Curioasa Melissa a fost vrăjită de zâne adevărate. Ignorând-o pe mama ei, ea le-a urmat în Pădurea Blackheath.

Distribuţia: Katie Keogh, Orla O’Rourke, Bernard Kelleghan

Regia si scenariul Ciarán Foy

Imaginea Patrick Jordan

Montaj Ciarán Foy

Producători: Once OFF Films

Doi Crai (2007)

Durata: 18 min 50 sec

O poveste de dragoste ce intersectează câteva destine în lumea baieţilor de cartier.

Distributia: Ion Grosu, Adrian Vancica, Olimpia Olari, Maria Teslaru

Scenariul si regia: Camelia Popa

Imaginea: Andrei Dorobantu

Muzica : Cătălin Truţă

Montaj: Ana Turcanu, Mihnea Bunescu

Producator: Alexandru Iclozan, Marius Th. Barna (Paradox Films)

Alexandru Iclozan

Ocupaţie: Producător

Filmografie - Producător

2007 Dincolo de America (r. Marius Th. Barna)

2006 Happy End (r. Radu Potcoavă)

2005 Nevroze nocturne (Quick fresh, sm / short,r. George Doganu)

1979 Proba de microfon (r. Mircea Daneliuc)

Marius Th. Barna

Ocupaţie: Regizor, producător

Filmografie - Producător

2007 Dincolo de America (r. Marius Th. Barna)

2006 Happy End (r. Radu Potcoavă)

2005 Nevroze nocturne (Quick fresh, sm / short,r. George Doganu)

Marea Integrare (2007)

The great integration

România

Durata: 15 min

Trei poveşti se intersectează în mod neaşteptat şi violent prin singurul lucru pe care îl au în comun - o bancnotă de 50.000 RON. Un tânăr roller trece printr-o mică aventură care demonstrează că banii, fie ei vechi sau noi, aduc într-adevăr probleme, dar nu numai...

Distributia: Ioana Calotă

Scenariul si regia: Marius Şopterean

Producator: Marius Sopterean

Lecţia de Box (2007)

Durata: 12 min

Victor este un om de afaceri din Bucureşti care nu mai suportă să îşi vadă fiul venind acasă bătut de colegii de şcoală. Într-o zi, Victor îşi înscrie copilul la cursuri de box dar Vlad, care are numai 12 ani, nu e interesat să lupte şi refuză să participe la antrenament. Pentru a-i da un exemplu, Victor se hotărăşte să intre în ring chiar el.

Distributia: Bogdan Dumitrache, Vlad Vodă

Regia: Alexandru Mavrodineanu

Scenariul: Cătălin Mitulescu, Alexandru Mavrodineanu

Imaginea: Marius Panduru

Montaj: Cristina Ionescu

Producator: Cătălin Mitulescu

Cătălin Mitulescu

Ocupaţie: Producător

Filmografie – Producător

2006 Cum mi-am petrecut sfârşitul lumii The Way I Spent the End of the World (r. Cătălin Mitulescu)

2005 Ryna (r. Ruxandra Zenide)

Acasă (2007)

Home

Super16 mm color / print BETA

Durata: 13 min 30 sec

În ajunul sărbătorilor, un şofer de taxi duce acasă un om întors de la munca din străinătate.

Distribuţia: Gabriel Spahiu, Marian Râlea, Monica Mihăescu, Ana Covalciuc, Cristi Olesher

Scenariul şi regia: Paul Negoescu

Imaginea: Mihai Bodea Tătulea

Montajul şi sunetul: Alexandru Radu

Producător: Ada Solomon (HiFilm Productions)

Ada Solomon

Ocupaţie: Producătoare

Filmografie - Producătoare

2006 Lampa cu Căciulă (The Tube With a Hat, r. Radu Jude)

2006 Marilena de la P7 (Marilena from P7, r. Cristian Nemescu)

2004 La Rout de la Peur (Prod. Exec., r. Judit Kele)

1999/2000 La Comedie De La Transition (Prod. Exec.)

Dimineaţa (2006)

In The Morning

Durata: 28 min

Într-o dimineaţă devreme, un tânăr taximetrist trebuie să ducă o femeie de 40 de ani de la Jilava la Bucureşti.

Distributia: Andi Vasluianu

Regia: Radu Jude

Scenariul: Andrei Butică

Producător: Ada Solomon (HiFilm Productions)

Ada Solomon

Ocupaţie: Producătoare

Filmografie - Producătoare

2006 Lampa cu Căciulă (The Tube With a Hat, r. Radu Jude)

2006 Marilena de la P7 (Marilena from P7, r. Cristian Nemescu)

2004 La Rout de la Peur (Prod. Exec., r. Judit Kele)

1999/2000 La Comedie De La Transition (Prod. Exec.)

Valuri (2006)

Waves

Romania

Durata: 16 min

La mare, pe plajă, doi oameni sunt puşi în situaţii limită. Un ţigănuş este rugat de către o frumoasă mamă occidentală să aibe grijă de copilul său de 4 ani; un tată şi soţ plictisit flirtează în mare cu aceeaşi frumoasă străină, încercând să o învete să înoate. Însă povestea ia un alt curs atunci când frumosa mamă dispare sub valuri.

Distributia Karen Wallet, Adrian Titieni, Clara Vodă, Sergiu Costache

Scenariul si regia: Adrian Sitaru

Producator: Virginia Constantinescu

Virginia Constantinescu

Filmografie - Producătoare

2007 - Angling (Prod. Exec., r. Adrian Sitaru)

2007 - I want to be a Superstar! (r. Virginia Constantinescu)

2006 - Valuri (Prod. Exec., r. Virginia Constantinescu)

Afterimage (2007)

Durata: 15min

În anul 2057, un artist al memoriei foloseşte o nouă tenologie pentru a reconstitui un caz special de acum 50 de ani.

Distributia: Mădălina Ghiţescu, Cristian Popa, Ana Ularu

Scenariul şi regia: Cătălin Leescu

Imaginea: Ionut Melzer

Sunet: Vlad Voinescu

Montaj: Cătălin Leescu

Producător: Cătălin Leescu (Carter Films)

Cătălin Leescu

Ocupaţie: Regizor, scenarist, producător, monteur

2007 Afterimage (r. Cătălin Leescu)

2006 Crossing (r. Cătălin Leescu)

2005 One Shot Wonder (r. Cătălin Leescu)

Challenge Day (2004)

Challenge Day

35 mm

Durata: 10 min

Format: 1:1.66

Astăzi este "Challange Day". Înseamnă că toţi trebuie să facă sport!... O poveste despre cei cărora nu le place sportul astăzi.

Distributia: Gheorge Visu, Sorana Huidan, Constantin Drăgănescu, Vasile Menzel, Antoaneta Zaharia

Scenariul şi regia: Napoleon Helmis

Imaginea: Silviu Stavilă

Montajul si sunetul: Eduard Gheorghiu

Muzica: Cristian Lolea

Producator: Ion Mititelu (Ro De Film)

Ion Mititelu

Ocupaţie: Producător

Filmografie - Producător

2005 15 (Prod. Exec., r. Sergiu Nicolaescu)

2005 Italicencele (r. Napoleon Helmis)

2005 Challange Day (r. Napoleon Helmis)

2004 Orient Express (Prod. Exec., r. Sergiu Nicolaescu)

Pam Para Ram (2006)

Pam Para Ram

Romania

Durata: 25 min

Un grup de lăutari tocmiţi să cânte la o nuntă se luptă din răsputeri să ajungă să îşi facă meseria, numai că drumul lor e presărat cu tot felul de peripeţii şi dificultăţi care de care mai amuzante. În acest timp, nuntaşii se distrează pe cinste respectând noua tradiţie românească. O comedie savuroasă după un caz real.

Distributia: Nicodim Ungureanu, Dorin Andone, Tudor Vaida, Valeriu Pahomi, Melania Gheorghiţă

Scenariul si regia: Petru Hadârcă

Imaginea: Vlaceslav Cebotari

Montaj: Dragoş Stănescu

Producator: Marius Iuraşcu (Sahia Film - Transeuro film)

Un cartuş pentru porumbel (2007)

Republica Moldova

Durata: 20 min

Un grup de vânători, într-o poiană, după o zi de vânat se reîntâlnesc pentru o vorbă, un păhăruţ şi pentru o glumă. Printre vânători, unul este îmbracat în pantaloni cavalereşti, cu piele între picioare, prin care nici chiar alicile nu trec...

Se pune un pariu, se ocheşte, se trage...

Distributia: A. Sochircă, E. Gaju

Scenariul si regia: Valentin Todercan

Imaginea: V. Şova

Muzica: M. Stîrcea

Fumatul poate ucide (2007)

Durata: 9 min 25 sec

Un inginer plăsmuit peste noapte cu un trecut susţinut de securitate, trebuie să plătească „serviciile ireproşabile”. Păcat că fumează prea mult.

Scenariul si regia: Dragos Stănescu

I want to be a Superstar! (2007)

Vasile este un tânăr pe care tocmai l-a părăsit iubita dintr-un singur motiv: vrea să devină “superstar”.

Scenariul si regia: Virginia Constantinescu

Muzica : Virginia Constantinescu

Montaj: Virginia Constantinescu

Producător: Virginia Constantinescu

Virginia Constantinescu

Ocupaţie: Regizoare, scenaristă, producătoare, monteur

Filmografie - Producătoare

2007 - Angling (Prod. Exec., r. Adrian Sitaru)

2007 - I want to be a Superstar! (r. Virginia Constantinescu)

2006 - Valuri (Prod. Exec., r. Virginia Constantinescu)

Comunismul la gura sobei (2007)

Carnetul de partid, Sexul şi anticoncepţionalele, Frica de securitate

Documentar/Documentary

Durata: 3x30 min

Trei episoade dintr-un ciclu, focalizate pe trei teme ale comunimului: carnetul de partid, frica de securitate, sexul şi anticonceptionalele.

Scenariul: Lucian Dan Teodorovici, Florin Lăzărescu, Marius Th. Barna

Regia: Marius Th. Barna

Imaginea: Robert Cilinca

Montajul: Mihnea Bunescu, Ana Ţurcanu

Sunetul: Vlad Voinescu

Producători: Alexandru Iclozan, Marius Th. Barna (Paradox Film)

Alexandru Iclozan

Ocupaţie: Producător

Filmografie – Producător

2007 Dincolo de America (r. Marius Th. Barna)

2006 Happy End (r. Radu Potcoavă)

2005 Nevroze nocturne (Quick fresh, sm / short, r. George Doganu)

1979 Probă de microfon (r. Mircea Daneliuc)

Marius Th. Barna

Ocupaţie: Regizor, producător

Filmografie – Producător

2007 Dincolo de America (r. Marius Th. Barna)

2006 Happy End (r. Radu Potcoavă)

2005 Nevroze nocturne (Quick fresh, sm / short, r. George Doganu)

Duminica pierzi sau câştigi (2007)

No pain, no gain

România

Durata: 15 min.

Răzvan este un adolescent care nu şi-a definit propria personalitate. Acţiunea filmului porneşte de la conflictul pe care îl au controlorii RATB (Vasile şi Ion) cu el, destinul făcând ca fata pe care o iubeşte să fie fata lui Vasile.

Regia şi scenariul: George Negrilă

Distribuţia: Eusebiu Ştefănescu, Rodica Mandache, Traian Zanfir, Raluca Jugănaru, Răzvan Hâncu

Imaginea: Paul Antaluţe si George Negrilă

Decoruri: Ştefan Lupu

Costume: Monica Sulcă

Next (2006)

Next

Republica Cehă / Grecia / România

Czech Republic / Greece / Romania

Durata: 14 min

O femeie ajunsă la criza vârstei de mijloc, ale cărei singure emoţii şi trăiri sunt generate de vocile vecinilor mai tineri pe care le aude prin aerisirea din baie. Totul se petrece undeva între realitate, vis şi amintire.

Distribuţia: Themis Bazaka, Jarmil Vrkoslav

Scenariul şi regia: Sofia Teiko Ito, Nicolae Constantin Tănase

Imaginea: André Strnad

Montajul: Nicolae Constantin Tănase

Sunetul: Tomas Kuzel

Producători: Nicolae Constantin Tănase, Sofia Teiko Ito (F.A.M.U. International)

Nicolae Constantin Tănase

Ocupaţie: regizor, scenarist, producător

Filmografie – Producător

2006 Next (sm/short, r. Sofia Teiko Ito, Nicolae Constantin Tănase)

2006 Întoarcerea (sm/short, r. Nicolae Constantin Tănase)

2005 Puppets (sm/short, r. Nicolae Constantin Tănase)

2004 Do Not Press the Red Button (sm/short, r. Nicolae Constantin Tănase)