Afis IPIFF 2008

Cartita (The Departed, 2006) - image

Cartita (The Departed, 2006)

SUA / Hong Kong

Durata 2h 31 min

Regia: Martin Scorsese

Scenariul: William Monahan

Distributia: Leonardo DiCaprio, Matt Damon, Jack Nicholson, Mark Wahlberg, Martin Sheen

Imaginea: Michael Ballhaus

Muzica: Howard Shore

Montaj: Thelma Schoonmaker

Producatori: Brad Grey, Graham King, Brad Pitt

Producatori executivi: G. Mac Brown, Doug Davison, Kristin Hahn, Roy Lee, Gianni Nunnari

The Departed este plasat cn sudul Bostonului, acolo unde Departamentul de Politie al statului Massachusetts a declarat un razboi total, menit sa distruga varfurile crimei organizate.

Ideea este sa se puna capat domniei puternicului cap al mafiei, Frank Costello (Jack Nicholson), actionandu-se din interiorul structurii mafiote. Un tanar novice, Billy Costigan (Leonardo DiCaprio), care a crescut in sudul Bostonului, este cel desemnat sa se infiltreze in cercurile mafiei conduse de Costello.

In timp ce Billy isi da silinta sa castige increderea lui Costello, un alt tanar politist venit de pe strazile din „sud”, Colin Sullivan (Matt Damon), se afirma cu repeziciune in departamentul de politie. Fiind promovat in Sectia de Investigatii Speciale, Colin face parte dintr-o mana de politisti de elita a caror misiune este sa-l distruga pe Costello.

Insa ceea ce nu stiu superiorii sai este ca Colin lucreaza de fapt pentru Costello, informandu-l pe seful crimei organizate despre fiecare pas pe care urmeaza sa-l faca politia...