Afis IPIFF 2008

Interviu David Pope, membru al juriului pentru lung-metraj IPIFF - image

Interviu David Pope, membru al juriului pentru lung-metraj IPIFF

Este preşedintele New Producers Alliance din Marea Britanie. A pornit în industria filmului ca regizor, a ajuns să fie propriul scenarist şi producător şi să realizeze filme independente de scurt sau lung-metraj (aşa-numitele “indy films”) în Marea Britanie. În prezent, David este Director of Education al “Academiei de Film New York” din Marea Britanie.

Spuneţi-ne câteva cuvinte despre Trainingul Producătorilor de Film din cadrul IPIFF.

David Pope: Acest training se desfăşoară în cadrul celei de-a doua ediţii a festivalului de film, IPIFF. În comparaţie cu anul trecut, workshopul de anul acesta se bazează exclusiv pe tehnici ale producătorilor de film şi este destinat atât realizatorilor de film cât şi a altora din domenii diferite: antrepenori, avocaţi etc. Îi va ajuta să afle trucuri şi să “fure meserie” pentru a-şi desăvârşi pregătirea în domeniul cinematografiei.

Cum vi se pare că se derulează procesul de creaţie sau producţie în România, faţă de alte ţări. Este el diferit?

David Pope: Procesul de producţie nu este cu nimic diferit, aceleaşi tehnici se aplică peste tot numai că în România acest statut al producătorului nu este deocamdată înţeles în totalitate.

Ce parere aveti despre participanţii de anul acesta?

David Pope: Doar ce i-am cunoscut asa că nu îmi pot exprima o opinie deocamdată dar am văzut că toată lumea este foarte entuziasmată faţă de acest workshop. Desigur dacă ne uităm la cinematografia românească există foarte mult talent.

Cum vi se pare România?

David Pope: Am văzut-o numai noaptea deocamdată, dar m-am trezit de dimineaţă şi am văzut marea şi mi-am dat seama imediat că este un loc nemaipomenit.