Afis IPIFF 2008

“Criteriul principal va fi valoarea” - image

“Criteriul principal va fi valoarea”

Interviu cu Cristian Şofron, membru în juriul de scurt metraj

Alina Manea : De ce aţi acceptat să faceţi parte din componenţa juriului?

Cristian Şofron : Este o onoare să fiu invitat la un festival de talia acestuia, Mamaia tinde să devină un pol important al cinematografiei româneşti . Filmele de scurt metraj sunt nişte filme mai speciale. Într-un timp foarte scurt trebuie să comprimi multe gânduri, idei, sentimente. Lucrul acesta nu este foarte simplu, cred că este foarte interesant şi cred că publicul va începe , încet, încet, să guste acest gen de filme.

A.M: Care sunt criteriile de jurizare?

C. Ş : Este o întrebare destul de dificilă. Bineînţeles, criteriul principal va fi valoarea. Aşa cum o vom interpreta noi. Ne vom spune părerea în funcţie de experienţa personală, de pregătirea în domeniu. Sunt convins că filmele cele mai interesante, cele mai importante, vor ieşi la suprafaţă.

A.M :Ce părere aveţi despre şcoala românească de film?

C. Ş : Şcoala românească de film este o şcoală extrem de valoroasă, ca şi cea de teatru. Iată că, din nou, este un val care confirmă această valoare şi nu putem fi decât mândri. Sunt filme care au fost validate, ca să spun aşa,recunoscute pe plan internaţional. Acest lucru nu face decât să ne bucure, să ne simţim mândri.