Afis IPIFF 2008

Sporturi amoroase statice - image

Sporturi amoroase statice

Pescuitul sportiv este cel mai nou film românesc din acest an, venit pentru o avanpremieră pe litoral. Scurt pe doi, este povestea unui cuplu care loveşte cu maşina o prostituată. La o privire mai atentă este un thriller relaţional sedat despre cum nici el, nici ea, nu sunt fericiţi dar cum toate cuvintele nespuse dintre ei se topesc puşi în faţa unui cadavru. Care, de fapt nu este deloc un cadavru, ci Ana(Maria Dinulescu), traseistă lipsită de complexe, care sub masca inocenţei încearcă să îi ajute pe cei doi Mihai (Adrian Titieni) şi Mihaela (Ioana Flora).

Filtrată prin complicitate şi vină, criza cuplului se atenueazăa. Mai ales că tânăra victimă se ataşează rapid picnicului cu pescuit pe care Mihai şi Mihaela îl puneau la cale. Debutant într-ale regiei, Adrian Sitaru manevrează exemplar tensiunea sexuală, ba chiar o şi dublează cu privirea voyeur-istă a camerei de filmat, care spionează dintre ierburi cum Mihai, provocat de Ana, o pipăie rudimentar.

Film 100% independent, Pescuitul sportiv experimentează filmări nervoase şi extrem de anxioase, unghiuri subiective şi mistere amoroase. Tonul şi ritmul, calme, liniştite, aplatizate în momentele de maxim suspans amintesc de stilul rece al lui Michael Haneke.