Afis IPIFF 2008

IPIFF la start! - image

IPIFF la start!

Prima ediţie a Festivalului Internaţional al Producătorilor de Film Independenţi (IPIFF - Independent Producers International Film Festival), care se va desfăşura la Constanţa în perioada 4-10 septembrie, se apropie de deschiderea oficială.

Luni, 4 septembrie, ora 20, la Arenele Tomis din Constanţa, IPIFF debutează cu proiecţia filmului Cum mi-am petrecut sfârşitul lumii, o tragi-comedie cu nuanţe de absurd şi sublim.

La Gala de Deschidere a festivalului vor fi prezenţi regizorul filmului Cătălin Mitulescu, producătorul Daniel Mitulescu şi actriţa Dorotheea Petre, câştigătoarea Premiului pentru Cea mai bună interpretare în secţiunea Un Certain Regard - Cannes 2006.

Debutul lui Cătălin Mitulescu în lung metraj este unul din cele şase filme prezente în Competiţia IPIFF. Marţi seara, la Glendale Cinema Tomis Mall va fi proiectat filmul lui Tudor Giurgiu, Legături bolnăvicioase. Producătoarea filmului, Oana Bujgoi-Giurgiu, va fi prezentă la Constanţa pentru a da publicului constănţean detalii despre producţia acestui film.

Competiţia festivalului va avea doua jurii distincte: unul pentru lung metraj şi unul pentru scurt metraj.

Membrii Juriului de lung metraj sunt jurnalistul Cristian Tudor Popescu, regizorul de teatrul Alexandru Tocilescu, Senad Alihadzic (CineLink - Sarajevo Film Festival), producătorul Cristian Zgabercea şi Iulia David (editor de film - revista Time Out Bucureşti).

Membrii Juriului de scurt metraj sunt regizorul de film Marius Jurascu (directorul Studioului de film documentar Alexandru Sahia), Dumitru Moroşanu (producător şi realizator TV), Emanuel Lăzărescu (redactor-şef revista Cinemagia), producătorul Mihai Gheorghiu şi actorul Nicodim Ungureanu.

La Gala de Închidere a festivalului vor fi acordate Marele premiu pentru lung metraj, Trofeul Mării Negre (3000 EURO), Premiul pentru cea mai bună regie (2000 EURO), Cel mai bun scurt metraj documentar (1000 EURO), Cel mai bun scurt metraj de ficţiune (1000 EURO) şi Premiul KODAK pentru susţinerea producătorilor independenţi (peliculă Kodak Vision2, 35 mm color şi servicii laborator în valoare de 2000 EURO). Se vor mai acorda două premii de excelenţa lui Martin Karmitz, producător francez de origine română, pentru contribuţia sa la susţinerea şi promovarea filmului românesc în lume şi lui Eugen Doga, compozitor din Republica Moldova, pentru creaţia sa muzicală din filmele realizate de Ion Popescu Gopo, Emil Loteanu şi altii.

Programul competitiv, atât de lung cât şi de scurt metraj, va fi prezentat zilnic la Glendale Cinema Tomis Mall cu începere de la ora 10:00, cu o proiecţie de gală în prezenţa realizatorilor, în fiecare seară.

În paralel cu proiecţiile Competiţiei vor exista proiecţii la Cinema Studio şi Arenele Tomis cu filmele prezentate în secţiunea non-competitivă, Panorama.

Biletele pentru IPIFF vor fi puse în vânzare luni dimineaţă la Arenele Tomis si Cinema Studio. Costul unui bilet este de 5 RON pentru o proiecţie, indiferent de locaţie.

Acreditările de presă se vor ridica pe toată perioada festivalului de la Biroul festivalului (Arenele Tomis, intre orele 10-17), începând de luni dimineaţă. Jurnaliştii interesati sunt rugaţi să trimita pe adresa press@ipiff.ro următoarele date - nume, publicaţie, funcţie, cod numeric personal, număr de telefon şi adresa de e-mail. Vor fi acreditate două persoane de la aceeaşi publicaţie. Acreditarea se va ridica numai pe baza legitimaţiei de presă şi a C.I sau B.I.