Afis IPIFF 2008

Incepe Training-ul NPA

Astăzi, 4 septembrie, cu începere de la ora 20:00 debutează prima editiţie a Festivalului Internaţional al Producătorilor de Film Independenţi (IPIFF), care se va desfăşura în perioada 4-10 septembrie la Constanţa.

Pe lânga filmele proiectate în cadrul Competiţiei şi secţiunii Panorama, IPIFF oferă producătorilor de film un training în domeniu.

Training-ul este organizat în colaborare cu New Producers Alliance (NPA) din Marea Britanie si are ca scop principal stabilirea unei mai bune relaţii şi comunicări între producătorii independenţi din România şi cei străini.

NPA (www.npa.org.uk) este o organizaţie creată în 1993, cu sprijinul UK Film Council. NPA se ocupă de pregătirea tinerilor cineaşti independenţi în domeniul producţiei de film şi al comunicării. Condusă de profesionişti din industria cinematografică, NPA organizează programe de pregătire şi workshop-uri pentru cineaşti aflaţi la începutul carierei sau care vor să îşi îmbunătăţească abilităţile relaţionale, dar şi pe cele creative.

Traning-ul, care se va desfăşura în perioada 5-9 septembrie 2006, în sala de conferinţe a hotelului Florida din Mamaia, va fi susţinut din partea NPA de Anita Lewton, NPA Head of Training şi membră a Comitetului Director al organizaţiei, producătoare independentă (manager general al societăţilor londoneze E2 Projects si This Film Company), scenaristă de televiziune/ cinema şi membră a Consiliului Consultativ al Film London East Projects.

Training-ul îşi propune să urmărească toate fazele esenţiale ale producţiei de film, detaliind pe parcursul celor 5 zile, între orele 12-17, câte un aspect distinct al domeniului.

Programul training-ului cuprinde:

Ziua 1, Marţi, 5 septembrie: Privire de ansamblu asupra producţiei. De la dezvoltare la distribuţie.

Trecerea de la scurt metraj la lung metraj.

Ziua 2, Miercuri, 6 septembrie: Dezvoltare de scenarii/ proiecte. Buget.

Ziua 3, Joi, 7 septembrie: Finanţare. Programare.

Ziua 4, Vineri, 8 septembrie: Producţie. Post-producţie.

Ziua 5, Sâmbătă, 9 septembrie: Vânzări şi distribuţie. Consiliere proiecte.