Afis IPIFF 2008

Editia 3, 2008

PREMIILE IPIFF2008 - image

PREMIILE IPIFF2008

Premiile celei de-a treia ediţii a Festivalului Internaţional al Producătorilor de Film Independenţi – IPIFF 2008.

 

Ziua producatorilor INDEPENDENTI de film la IPIFF - vineri 18 iulie

O zi incarcata de evenimente si foarte asteptata, atat de catre public cat si de catre organizatori, ziua producatorilor independenti de film a debutat cu doua conferinte de presa. Prima dintre ele l-a avut in centrul atentiei pe regizorul si producatorul Radu Gabrea. Alaturi de el s-a aflat artistul american Yale Strom, protagonistul documentarului “Romania! Romania! II”, care a incantat urechile constantenilor cu  un concert de zile mari, urcand pe scena cu fanfara “Zece prajini”.

 

Ziua scolilor de film - miercuri 16 iulie

Miercuri, 16 iulie, s-au reunit în conferinţă de presă decanii facultăţilor de artă cinematografică din Bucuresti, la Arenele Tomis. Aceştia au reprezentat cele trei şcoli de film UNATC, Hyperion, Media. S-a vorbit despre tânăra generaţie care promite multe în acest domeniu prin pasiunea pe care o are pentru film.

 

Festivaluri estivale performante (I): IPIFF 2008

Valerian Sava, un interviu cu Dinu Tănase
Observator Cultural, iulie 2008

 

Observatorul Cultural - IPIFF 3 – UN NOU ÎNCEPUT

Salvat de ”desantul mediocrat” care-l precedase în anii 2004-2005 la Mamaia-Constanța, rebotezat în 2006 Festivalul Înternațional al Producătorilor de Film Independenți, IPIFF-ul a fost la rîndu-i salvat de propriile incertitudini, la ediția a treia tocmai încheiată. E ”un nou început”, a declarat Dinu Tănase, producătorul festivalului producătorilor, festival care se dispensează de o preselecție și nu pune accentul principal pe competiție și palmares. În perspectativa precizării noii turnante, comentăm ediția a treia prin trei însemnări aplicate punctual unor secțiuni ale festivalului.

 
Despre IPIFF cu Laszlo Kantor - interviu - image

Despre IPIFF cu Laszlo Kantor - interviu

Laszlo Kantor
Producător de film, membru al Academiei Europene de Film (reprezentant al Europei Centrale şi de Est)

 

SPONSORI

SPONSORI IPIFF 2008

 
GALA DECERNARII PREMIILOR IPIFF 2008 - image

GALA DECERNARII PREMIILOR IPIFF 2008

COMUNICAT DE PRESĂ

La Teatrul Naţional din Constanţa s-au decernat premiile celei de-a treia ediţii a Festivalului Internaţional al Producătorilor de Film Independenţi – IPIFF 2008.

 

Media Desk la IPIFF

Reportaj
Media Desk la IPIFF – INTALNIREA CU PRODUCATORII INDEPENDENTI DE FILM

Programul european MEDIA  îi sprijina pe cineastii din 32 de tari sa obtina finantare pentru realizarea si distributia in intreaga lume a productiilor audiovizuale. In perioada 2007-2013, programul pune la dispozitia industriei audiovizuale europene un buget de 755 milioane euro.

 

Dincolo de America – despre mirajul pe care l-a trait o intreaga generatie - sambata 19 iulie

Marius Barna si Alexandru Iclozan, alaturi de Constantin Fugasin, au fost cei trei care au “speriat” Vestul! Ei, poate nu tot Vestul, dar cu siguranta au reusit sa-i convinga pe cei prezenti (ziaristi si participanti la conferinta de presa organizata de IPIFF) ca filmul “Dincolo de America” este unul  cu adevarat special, interesant si diferit de tot ce s-a mai facut la noi in tara pe aceasta tema. Dar cum s-a nascut ideea unui astfel de film?

 
Emite conţinut