Afis IPIFF 2008

Reportaje

Cine-meteo. Prognoze viceversa (V) - image

Cine-meteo. Prognoze viceversa (V)

După intervenţiile în suită ale profesioniştilor participanţi la festival - producători şi critici de film - privind cele cinci lungmetraje din secţiunea Gala Filmului Românesc, în penultima apariţie a ziarului nostru e momentul unei prognoze asupra festivalului însuşi, a ediţiilor sale viitoare, în funcţie de multiple condiţii pe care nu ne propunem a le epuiza, dar nici nu vrem a le ocoli pe unele dintre cele mai determinante şi nu dintre cele mai lesnicioase.

 
Cine-meteo. Prognoze viceversa (IV) - image

Cine-meteo. Prognoze viceversa (IV)

Ajunşi la ediţia a IV-a a acestei rubrici rezervate profesioniştilor participanţi la festival – in primul rând producătorilor şi criticilor de film –, după numărul de ieri al ziarului, în care au luat cuvântul doi producători, cedăm spaţiul pentru doi critici.

 
Cine-meteo. Prognoze viceversa (III) - image

Cine-meteo. Prognoze viceversa (III)

Pentru a treia ediţie a acestei rubrici rezervate profesioniştilor participanţi la festival – in primul rând producătorilor şi criticilor de film – noutatea de astăzi este recursul la un dialog, pentru formularea prognozei proprii asupra şanselor festivalului de a deveni un reper în coagularea filmului românesc ca şcoală europeană de prim rang.

 
Scorsese la Cannes: Lecţia de cinema - image

Scorsese la Cannes: Lecţia de cinema

A fost, fără îndoială, unul dintre cele mai aşteptate şi fascinante momente ale Cannes-ului 2007. În sala Debussy, cea în care aveau loc proiecţiile din cadrul Un Certain Regard, Martin Scorsese, câştigător al mai multor Oscaruri anul acesta pentru Cârtiţa / The Departed şi unul dintre cei mai importanţi, influenţi ş.a. regizori americani ai ultimelor decenii, a susţinut o „lecţie de cinema”.

 
Cine-meteo. Prognoze viceversa (II) - image

Cine-meteo. Prognoze viceversa (II)

Sub semnăturile reputatului producător-regizor Radu Gabrea şi respectiv tânărului critic de film Mihai Fulger, intervenţiile inaugurale ale acestei rubrici, din primul număr al ziarului nostru, au fost atât de dense şi angajante, încît au depăşit aşteptările. Ele solicită o continuitate mai susţinută decît anticipasem.

 
Cine-meteo. Prognoze viceversa - image

Cine-meteo. Prognoze viceversa

Sub acest titlu de rubrică, vom solicita profesioniştilor participanti la festival – in primul rând producătorilor si criticilor de film – să estimeze în fiecare număr al ziarului nostru şansele de interes si atractivitate ale fiecărei seri, prin lungemetrajul românesc din programul zilei. Pentru primul numar, un reputat producător-regizor si un tânar critic de film răspund insă la o întrebare privind şansele festivalul însuşi, prin ansamblul lungmetrajelor din program, de a deveni un punct de reper in devenirea de sine a filmului romanesc.

 
Conferinţa de presă de la ora 12 - image

Conferinţa de presă de la ora 12

Conferinţa de presă care marchează deschiderea oficială a festivalului internaţional de film al producătorilor independenţi a fost şi cea mai formală, cu participarea domnului Nicuşor Daniel Constantinescu (Preşedinte al Consilului Judeţean Constanţa). Domnul Cristian Zgabercea (Director al Direcţiei Culturale din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa) şi producătorul festivalului, Dl Dinu Tănase au vorbit, în faţa reporterilor şi criticilor de film despre noua anvergură europeană a festivalului şi despre acolada în timp pric inuită de întoarcerea în Mamaia a festivalurilor de film.

 
Trainingul de Producţie de Film şi-a deschis oficial porţile. - image

Trainingul de Producţie de Film şi-a deschis oficial porţile.

Invitaţii de la New Producers Alliance (NPA) ne oferă câteva lecţii importante despre producţia cinematografică din Marea Britanie şi nu numai.

Ca şi la ediţia precedentă, de la IPIFF au ajuns să fie de nelipsit aceste lecţii importante de industrie a filmului. Da, cinematografia este o industrie şi depinde de cât de bine functionează toate rotiţele maşinăriei pentru ca filmul să ajungă, în adevăratul sens al cuvântului, o operă de artă.

 
Breakfast at Flora`s (Mic dejun la Flora) - image

Breakfast at Flora`s (Mic dejun la Flora)

Producătorii participanţi la IPIFF, criticii de film şi reprezentanţii presei sunt convocaţi în fiecare dimineaţă – de la ora 10.00 la 12.00 – într-una din sălile de mese ale Hotelului Flora ce găzduieşte pe durata festivalului echipa redacţională.

 
Emite conţinut