Afis IPIFF 2008

Interviuri

Interviu cu Eugen Şerbănescu - image

Interviu cu Eugen Şerbănescu

Miruna Vasilescu: Cum aţi ales să finanţaţi IPIFF-ul?

Eugen Şerbănescu: CNC-ul a finanţat IPIFF-ul pentru că festivalul începe să aibă tradiţie şi pentru că e realizat de oameni profesionişti.

 
Adrian Sitaru, producător de nevoie - image

Adrian Sitaru, producător de nevoie

Cum am ajuns producător? Am scris scenariul şi am vrut să fac filmul cu orice preţ, adică independent. Astfel a trebuit să mă ocup şi de probleme de producţie... Ulterior am înfiinţat şi firma de producţie 4PROOF FILM mai mult pentru ca filmul să poată fi reprezentat juridic. Insă nu mă consider un producător şi nici nu-mi doresc asta, aş prefera un producător adevărat care să producă următoarele mele proiecte.

 
Interviu Nikolai Bakalov - distribuitor de film, Bulgaria - image

Interviu Nikolai Bakalov - distribuitor de film, Bulgaria

Raluka Zamfir: Cand a inceput colaborarea dumneavoastra cu cineastii si cinematografia din Romania?

Nikolai Bakalov: Din cate imi amintesc, relatia mea cu lumea filmului romanesc a inceput acum mai bine de douazeci de ani, odata cu colaborarea romano-bulgara la productia unor filme si a unor manifestari de gen. Atunci eram in perioada comunista, insa am avut intotdeauna relatii excelente. Dupa asta au urmat cativa ani de deconectare, nu am mai colaborat atat de frecvent, poate datorita schimbarii de regim, poate si datorita dorintei de afirmare a celor doua tari in domeniul cinematografic.

 
“Criteriul principal va fi valoarea” - image

“Criteriul principal va fi valoarea”

Interviu cu Cristian Şofron, membru în juriul de scurt metraj

Alina Manea : De ce aţi acceptat să faceţi parte din componenţa juriului?

Cristian Şofron : Este o onoare să fiu invitat la un festival de talia acestuia, Mamaia tinde să devină un pol important al cinematografiei româneşti . Filmele de scurt metraj sunt nişte filme mai speciale. Într-un timp foarte scurt trebuie să comprimi multe gânduri, idei, sentimente. Lucrul acesta nu este foarte simplu, cred că este foarte interesant şi cred că publicul va începe , încet, încet, să guste acest gen de filme.

 
Interviu cu Mihai Ionescu - IPIFF Art Director - image

Interviu cu Mihai Ionescu - IPIFF Art Director

„Scenografia ţine de factori care nu trebuie să îţi perturbe activitatea, ci ar trebui să ţi-o armonizeze”

MIHAI IONESCU : art director al echipei IPIFF, ediţia 2007. Realizează scenografia în filme precum „Omul care ne trebuie” – regia Manole Marcus 1979 , „Nea Marin Miliardar” – regia Sergiu Nicolaescu 1979, „Tertium non Datur” – regia Lucian Pintilie 2005.

 
 Interviu Tereza Bartha ( regizor de film,  profesor univ. la York University, Departamentul Film, Toronto, Canada ) - image

Interviu Tereza Bartha ( regizor de film, profesor univ. la York University, Departamentul Film, Toronto, Canada )

Raluka Zamfir: Sunteti de mai bine de 15 ani in Canada si va desfasurati activitatea in domeniul dumneavoastra de activitate – filmul. Nu vreau o comparatie intre Canada si Romania din punct de vedere cinematografic ci vreau o declaratie de sinceritate legata de festivalul de la Marea Neagra, IPIFF.

 
Interviu Tudor Giurgiu, regizor de film si presedinte al Festivalului International de Film Transilvania (TIFF) - image

Interviu Tudor Giurgiu, regizor de film si presedinte al Festivalului International de Film Transilvania (TIFF)

Raluka Zamfir: Prezenta dumneavoastra la editia de anul acesta a IPIFF este o surpriza. Ce v-a atras la malul marii: filmele, invitatii sau nevoia de relaxare?

 
Interviu Dan Nanoveanu – monteur al filmului “Restul e tacere” de Nae Caranfil - image

Interviu Dan Nanoveanu – monteur al filmului “Restul e tacere” de Nae Caranfil

Raluka Zamfir: Am avut o surpriza afland despre dumneavoastra ca, la filmul domnului regizor Caranfil ati lucrat ca monteur, ca operator, dar si ca actor. Cum s-a ajuns la o asemenea performanta?

 
Interviu Maia Morgenstern la teatrul de vara din Mamaia (Palatul Festivalurilor) in cadrul IPIFF. - image

Interviu Maia Morgenstern la teatrul de vara din Mamaia (Palatul Festivalurilor) in cadrul IPIFF.

Cu ocazia editiei a doua a IPIFF, actrita Maia Morgenstern si-a luat din nou in serios rolul de gazda a festivalului, oferind si un scurt interviu din punctul de vedere al unui actor profesionist, motivat si indreptatit sa lucreze din ce in ce mai mult cu producatorii independenti din Romania.

 
Interviu Cristian Tudor Popescu - image

Interviu Cristian Tudor Popescu

Nu cred ca mai are rost vreo prezentare: CTP este arhicunoscut, si-a extins influenta in toata mass-media si a devenit vocea romanilor suparati pe viata, suparati pe soarta si, in definitiv, suparati pe ei insisi pentru ca rezista cu obstinatie in “eternul si fascinantul” sistem romanesc.

 
Emite conţinut