Afis IPIFF 2008

Editia 2, 2007

Sponsori vechi

Sponsori IPIFF2007

 

Castigatori IPIFF 2007

1. Trofeul Mării Negre pentru film lung metraj s-a acordat ex-aequo producţiilor:

Sarajevo, Dragostea mea / Grbavica (producţie Austria / Bosnia-Herţegovina / Germania / Croaţia, scenariul şi regia: Jasmila Zbanic, producători: Barbara Albert, Damir Ibrahimovic, Bruno Wagner).

Sunt un plaisirist - image

Sunt un plaisirist

Interviu cu ALEXANDRU TOCILESCU

Alexandru Tocilescu este poate cel mai mare regizor de teatru din România. Cu o lungă listă de piese de teatru în palmares şi realizatorul emisiunii despre filme de pe TVR1, Filme şoc şi filme şic, domnul Tocilescu uimeşte cu fiecare nouă punere în scenă şi cu fiecare apariţie: uimitor, boem, evident marcat de o puternică dragoste pentru viaţă.

 
Interviu cu Eugen Şerbănescu - image

Interviu cu Eugen Şerbănescu

Miruna Vasilescu: Cum aţi ales să finanţaţi IPIFF-ul?

Eugen Şerbănescu: CNC-ul a finanţat IPIFF-ul pentru că festivalul începe să aibă tradiţie şi pentru că e realizat de oameni profesionişti.

 
Adrian Sitaru, producător de nevoie - image

Adrian Sitaru, producător de nevoie

Cum am ajuns producător? Am scris scenariul şi am vrut să fac filmul cu orice preţ, adică independent. Astfel a trebuit să mă ocup şi de probleme de producţie... Ulterior am înfiinţat şi firma de producţie 4PROOF FILM mai mult pentru ca filmul să poată fi reprezentat juridic. Insă nu mă consider un producător şi nici nu-mi doresc asta, aş prefera un producător adevărat care să producă următoarele mele proiecte.

 
Interviu Nikolai Bakalov - distribuitor de film, Bulgaria - image

Interviu Nikolai Bakalov - distribuitor de film, Bulgaria

Raluka Zamfir: Cand a inceput colaborarea dumneavoastra cu cineastii si cinematografia din Romania?

Nikolai Bakalov: Din cate imi amintesc, relatia mea cu lumea filmului romanesc a inceput acum mai bine de douazeci de ani, odata cu colaborarea romano-bulgara la productia unor filme si a unor manifestari de gen. Atunci eram in perioada comunista, insa am avut intotdeauna relatii excelente. Dupa asta au urmat cativa ani de deconectare, nu am mai colaborat atat de frecvent, poate datorita schimbarii de regim, poate si datorita dorintei de afirmare a celor doua tari in domeniul cinematografic.

 
“Criteriul principal va fi valoarea” - image

“Criteriul principal va fi valoarea”

Interviu cu Cristian Şofron, membru în juriul de scurt metraj

Alina Manea : De ce aţi acceptat să faceţi parte din componenţa juriului?

Cristian Şofron : Este o onoare să fiu invitat la un festival de talia acestuia, Mamaia tinde să devină un pol important al cinematografiei româneşti . Filmele de scurt metraj sunt nişte filme mai speciale. Într-un timp foarte scurt trebuie să comprimi multe gânduri, idei, sentimente. Lucrul acesta nu este foarte simplu, cred că este foarte interesant şi cred că publicul va începe , încet, încet, să guste acest gen de filme.

 
Ultimul Rege al Scoţiei – Labilitatea ca politică de stat - image

Ultimul Rege al Scoţiei – Labilitatea ca politică de stat

În bunul stil al cinematografului american clasic, povestea ficţionalizată a doctorului scoţian Nicholas Garrigan (James McAvoy), devenit, printr-un fel de înlănţuire de evenimente absurde, consilierul prezidenţial al temutului dictator ugandez Idi Amin, face din “Ultimul Rege al Scoţiei” unul dintre cele mai interesante filme americane ale anului trecut.

 
Cine-meteo. Prognoze viceversa (V) - image

Cine-meteo. Prognoze viceversa (V)

După intervenţiile în suită ale profesioniştilor participanţi la festival - producători şi critici de film - privind cele cinci lungmetraje din secţiunea Gala Filmului Românesc, în penultima apariţie a ziarului nostru e momentul unei prognoze asupra festivalului însuşi, a ediţiilor sale viitoare, în funcţie de multiple condiţii pe care nu ne propunem a le epuiza, dar nici nu vrem a le ocoli pe unele dintre cele mai determinante şi nu dintre cele mai lesnicioase.

 
Interviu cu Mihai Ionescu - IPIFF Art Director - image

Interviu cu Mihai Ionescu - IPIFF Art Director

„Scenografia ţine de factori care nu trebuie să îţi perturbe activitatea, ci ar trebui să ţi-o armonizeze”

MIHAI IONESCU : art director al echipei IPIFF, ediţia 2007. Realizează scenografia în filme precum „Omul care ne trebuie” – regia Manole Marcus 1979 , „Nea Marin Miliardar” – regia Sergiu Nicolaescu 1979, „Tertium non Datur” – regia Lucian Pintilie 2005.

 
Emite conţinut