Afis IPIFF 2008

Proiecţie de gală : Dincolo de America - vineri 18 iulie - image

Proiecţie de gală : Dincolo de America - vineri 18 iulie

Proiecţie de gală  Dincolo de America (1h 50min) CITYPLEX sala 2 - orele: 18.00

Dincolo de America

Marius Barna - Filmografie – Producător
2008 – Dincolo de America (r. Marius Barna)
2006 – Happy End (r. Radu Potcoavă)
2000 – Război în bucătărie (r. Marius Barna)

„A fi producătorul unui film însemnă o responsabilitate suplimentară, dar şi capacitatea de a dinamiza un proiect.” (Marius Barna)

„To be the producer of a movie means a new responsability, but also the capacity to stir up a project” (Marius Barna)

Într-un regim totalitar din Europa de Est a anului 1957, o scriitoare dizidentă oprimată de poliţia secretă supravieţuişte terorii, în schimbul unei relaţii erotice cu un ofiţer de informaţii conspirat, care pregăteşte un asasinat politic în străinătate. În paralel, femeia luptă să îşi salveze umanitatea, îndrăgostindu-se, într-o relaţie sentimentală de tip platonic, de un zidar, fire de rebel fără cauză, pe care îl cizelează şi îl educă, reinventându-l ca pe un personaj de roman şi transformându-l în final în scriitor.

In a totalitarian regime of Eastern Europe in 1957, a dissident writer, oppressed by the secret police, survives terror with the help of an erotic relationship with a conspired information officer, who prepares a political crime abroad. Meanwhile, the woman fights to save her humanity, falling in love, living a platonic relationship with a brick layer, a rebellious guy whom she educates, making up another person who finally becomes a writer.

Regia / Directed by : Marius Barna
Distribuţia / Cast : Daniela Nane. Dorel Vişan, Şerban Ionescu, Maria Dinulescu, Mihai Stănescu, Valentin Teodosiu, Nicodim Ungureanu
Scenariul / Screenplay : Eugen Şerbănescu, Marius Barna
Montajul / Editing :Laura Georgescu, Anca Turcanu
Producător / Produced by  : Marius Barna, Alexandru Iclozan

(2008)
Beyond America
Durata / Running time: 110 min