Afis IPIFF 2008

Anita Lewton - image

Anita Lewton

ANITA LEWTON

Producătoare şi scenaristă, Anita este directoarea companiei de producţie E2 Projects (East London) şi al Corazon Films Ltd din Berkshire (Screen South Region).

Şi-a început activitatea ca regizoare de teatru, apoi a urmat şi absolvit cursurile Facultăţii de Film din cadrul U.C.L.A. (Cert. Motion Picture and TV Arts - Associate Producer - US/East German co prod. THE UNKNOWN DESERTER), pentru ca apoi să-şi desfăşoare intensiv activitatea de producător în Los Angeles. 

Împreună cu regizorul Shane O’Sullivan a iniţiat proiecte E2 pentru caracteristica digitală Second Generation, pe care le-au vândut împreună la Cannes în 2001; apoi au realizat mult aclamatul scurt metraj LEMON CRUSH pe 35 mm (London Production Fund/Tower Hamlets fund), care s-a vândut în toată lumea şi a fost reprezentat de British Council la multe festivaluri de film.

Anita a vândut filme pentru compania japoneză Pony Canyon în Marea Britanie şi a moderat de trei ori Festivalul de Film Pan Asiatic de la Londra.

În prezent, lucrează la o serie de proiecte de lung metraj împreună cu alţi co-producători în Germania, Franţa şi Statele Unite, după ce de curând a vândut controversatul documentar al lui O'Sullivan despre asasinarea senatorului Robert Kennedy, RFK MUST DIE,  prin proiecţiile pentru cumpărători London Film Focus (LUFF) la South Bank în iunie 2007. Distribuţia acestui film pe home video în America de Nord şi în cinematografele din Marea Britanie a fost realizată de Soda Picts UK, iar vânzările internaţionale prin 3DD. Premiera filmului a avut  loc în Marea Britanie la Festivalul de Film East End pe 23 aprilie 2008.