Afis IPIFF 2008

Fiecare se crede normal (Little Miss Sunshine, 2006) - image

Fiecare se crede normal (Little Miss Sunshine, 2006)

SUA

Durata 1h 41 min

Regia: Jonathan Dayton, Valerie Faris

Scenariul: Michael Arndt

Distributia: Greg Kinnear, Toni Collette, Steve Carell, Abigail Breslin, Alan Arkin

Imaginea: Tim Suhrstedt

Muzica: Mychael Danna, DeVotchKa

Montaj: Pamela Martin

Producatori: Albert Berger, David T. Friendly, Peter Saraf, Marc Turtletaub, Ron Yerxa

Producatori executivi: Michael Beugg, Jeb Brody

Richard (Greg Kinnear), este un optimist incurabil, care incearca cu disperare sa-si vanda programul botezat de el "Calea spre succes in 9 pasi" - fara prea mult succes, insa. Sotia lui, Sheryl (Toni Collette) este permanent chinuita de bizareriile celorlalti membri ai familiei, in special de cele ale fratelui sau Frank (Steve Carell), mare specialist in opera lui Proust, care tocmai fusese parasit de amant si incercase sa se sinucida.

Nici tinerii familiei Hoover nu sunt ca ceilalti copii. Mezina, Olive (Abigail Breslin), grasuta si cu ochelari, viseaza sa castige un concurs de frumusete, iar Dwayne (Paul Dano), un adolescent pasionat de Nietzsche, si-a autoimpus un juramant de tacere pana cand va intra la Academia Militara pentru a deveni pilot. Panoplia de ciudati ai familiei este completata de bunic (Alan Arkin), un guraliv si un petrecaret care tocmai fusese dat afara de la casa de batrani deoarece fusese prins prizand heroina.

Desi familia Hoover nu este un model de normalitate, in clipa in care Olive are sansa de a participa la concursul de frumusete “Little Miss Sunshine”, toti o sustin si pornesc spre California, inghesuiti in vechiul minibus Volkswagen – o adevarata rabla. Aventura tragi-comica de trei zile prin care vor trece, presarata cu nenumarate surprize, le va schimba viata intr-un mod pe care nici unul dintre ei nu si l-ar fi imaginat.